Ideje újraindítani a szexmeghajtódat!

Tíz tipp, ami megölheti a szexuális étvágyat

Meguntad a szexet? Kiöregedtél, vagy csak elfoglalt vagy? Számos fiziológiai és pszichológiai "gyilkosa" lehet a nemi vágynak. Vegyük sorra, milyen okai lehetnek a lepedő akrobatika hiányának.

2010.08.24 07:24sheep - ma.hu

Egyes számú szexellenség: stressz
Talán jól kezeled a szorult helyzeteket, ám szexisnek tűnni és valóban annak is érezni magadat igen nehéz, főleg, ha folyamatosan feszült vagy. Munkahelyi gondok, pénzproblémák, beteg családtag és egyéb stressztényezők csökkenthetik a libidót. Hogy a stressz ne befolyásolja az „análéleted”, tanulj stresszkezelési technikákat, beszéld ki magadból, avagy fordulj szakemberhez.

Kettes számú szexellenség: párkapcsolati problémák
A megoldatlan magánéleti zűrök befolyásolják a vágyakat. Különösen a hölgyek feldúlt lelkivilága nem engedelmeskedik a hancúrriadónak. A bizalom hiánya, az érzelmi távolságtartás és a folyamatos viták könnyen elveszik kedvünket a szextől.

Hármas számú szexellenség: alkohol
Részeg embernek minden lyuk megteszi – mondják. Az alkohol köztudottan segít leküzdeni a gátlásokat, ám ugyanakkor negatívan befolyásolhatja a nemi vágyat. Ha a szexben nem is okoz gondokat, a partneredet sértheti, hogy főként ittasan kívánod meg. A hatás nem csupán az alkoholra, de mindenféle tudatmódosító szerre igaz.

Négyes számú szexellenség: kevés alvás
Nincs annál kiábrándítóbb, mintha valaki szex közben alszik el. A korai kelések és késői lefekvések nehezítik a koncentrációt és ágytáji gondokat okoznak. Az alvásbetegségek, mint az álmatlanság vagy az apnoé komoly befolyással bírnak a kívánóssági szintedre.

Ötös számú szexellenség: gyógyszerek
A gyógyszerek gyakran szoros összefüggésben állnak a libidó csökkenésével. Az antidepresszánsok, vérnyomás szabályozók, kemoterápiás szerek és egyéb készítmények szedése egyaránt okai lehetnek a nemi vágy csökkenésének. Érdemes felkeresni orvosunkat, amennyiben már zavaró a dolog. Semmiképpen se hagyjuk abba a kezelést, vagy váltsunk másik gyógyszerre, ha az orvos nem adta beleegyezését!

Hatos számú szexellenség: testkép
Gebének, vagy ducinak érzed magad és csak sötétben szeretkeznél, nehogy partnered meglásson? Ezek mind az önbecsülés hiányát tükrözik, komoly lelki és szexuális problémákat okozhatnak. Fontos, hogy partnerünkkel éreztessük: kövéren, soványan, de ő úgy jó, ahogy van. A szex nem a súlytól, hanem a technikától függ.

Hetes számú szexellenség: férfias gondok
A magas tesztoszteron növeli a nemi vágyat. A férfiaknak életkoruk növekedésével fordított arányban csökken tesztoszteron szintjük. Ezen kívül a zászlót egyre kevesebben képesek meglobogtatni az évek múlásával. Ám a kék pirulák és szerelmi trükkök ismét fickóssá tehetik az urakat.

Nyolcas számú szexellenség: menopauza
Klimax idején a hölgyek szexuális étvágya sokszor elmegy. A menopauzális tünetek, mint a hüvelyszárazság elveszik a kedvet a szextől. Ám a klimax nem csupán egészségügyi, de lelki változások miatt is nehezíti az időskori szeretkezéseket. Gyógykészítményekkel, gyógyszerekkel és a külső, illetve belső változások elfogadásával növelhető a nemi vágy.

Kilences számú szexellenség: depresszió
Ha huzamosabb ideig levertek, kedvtelenek vagyunk, akkor az a szerelmi életünkre is kihat. A hangulatváltozások terápiával, vagy gyógyszeres kezeléssel kordában tarthatók. Egy boldog ember vonzóbb, mint egy folytonosan töprengő, búskomor partner.

Tízes számú szexellenség: kevés intimitás
Az initmitással kapcsolatos gondok nem csupán az ágyban kerülhetnek elő. A mindennapok apró kedveskedései, a hosszas beszélgetések és az erotikus masszázsok bizalmat építenek. Akik pedig bíznak partnerükben, azokat az intim szituációk sem feszélyezik annyira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.