Meccs van, nincs szex

A focivébé kihat a szexuális életünkre

Elég, ha a kedvenc csapat kapott góljaira, esetleg buktáira gondolni, és már felmegy a pumpa. Nem is beszélve a kétszer negyvenöt percnyi vuvuzeláról, ami a leghiggadtabbak idegeit is kikezdik.

2010.07.06 11:15durex.hu

Nem meglepő ez alapján, hogy egy felmérés szerint (http://www.aboeurope.hu/) akár harmadával is nőhet az átlagos stressz-szint.
 
A teszten ötven drukkert vizsgáltak, többségükben Olaszország rajongóit, akik a vesztes meccs közben folyamatosan lettek egyre stresszesebbek, majd a végén, amikor kikaptak, tovább nőtt a szint.
 
Mondjuk a kizárólag Olaszországnak szurkolóknak ez már nem jelenthet gondot, ugyanis a taljánok a csoportmeccsek végén búcsúztak, de azok, akik minden meccsen találnak maguknak szimpatikus felet, könnyen megrottyanhatnak a július 11-i döntőre. 

Ezzel nem csak az a baj, hogy az ember problémát csinál abból, amit élveznie kéne, hanem az is, hogy csökken a koncentráció, rosszabbul vezet a stresszes egyén, romlik a munkahelyi hatékonyság, és ez hosszú távon akár fizikai elváltozásokat okozhat.
 
Nem is beszélve a szexről, aminek szintén nem tesz jót, ha az ember stresszes. 

Ezt egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy Apa agyérgörcsöt kap egy vereség után, ezért azt mondja Anyának, hogy „,most hagyjál, mert veszített a hetedik legkedvencebb csapatom”, hanem egyszerűen lerázza, mert fel van dúlva. 

Emiatt nehezebben is kapcsolunk ki, és észre sem vesszük. Ezért érdemes odafigyelni, hogy a meccsnek a lefújáskor vége van, és nem javallott túlságosan rágörcsölni egy-egy nagyobb megmérettetésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.