Külföldön állomásozó katonák az ügyfelek...

Szexuális rabszolgák a románok Irakban és Afganisztánban?

Egy amerikai civil szervezet jelentése szerint igen, írja a Libertatea napilap a Washington Postra hivatkozva.

2010.07.25 10:59manna.ro

Az amerikai lap szerint a szervezet feltárta, hogy Irakban és Afganisztánban a kelet-európai országokból érkező nőket és kislányokat amerikai civilek futtatják.

Néhány amerikai polgár, akik építkezéseket bonyolítanak és szolgáltatásokat nyújtanak a két keleti országban, a prostitúciós üzletbe is belevágtak. Több ezer dollárért vásároltak Romániából is származó kislányokat és nőket, akiket különböző szexuális szolgáltatásokra használtak.

Az ügyfelek az Irakban és Afganisztánban állomásozó külföldi katonák soraiból kerültek ki, akik a Washington Post szerint aprópénzért vehették igénybe akár a 12 éves kislányokat is.

A lap beszámol arról is, hogyan jutottak el a nők a külföldi hadszínterekre. Feltehetően félrevezették őket, azt ígérték nekik, hogy Dubai-ban felszolgálók és táncosok lehetnek, ám egyes amerikaiak súlyos pénzeket fizetnek értük, és bordélyokba szállítják őket. Az amerikai hatóságok szerint nincs elegendő bizonyíték ahhoz, hogy kivizsgálást indítsanak az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.