A megrontott lány megbocsátott a rendezőnek

Képek: Nem akarta bíróság előtt látni Roman Polanskit a vádlója

Samantha Geimer, akit Roman Polanski 1977-ben 13 évesen rontott meg, csütörtök este egy televíziós műsorban kijelentette: "nagyon megkönnyebbült" amiatt, hogy Svájc nem szolgáltatta ki a filmrendezőt.

Képekben az Oscar-díjas filmrendező, Roman Polanski képgaléria

2010.10.11 15:29MTI

Az Oscar-díjas művészt a svájci hatóságok tavaly szeptemberben tartóztatták le egy amerikai körözés alapján. "Úgy gondolom, helyesen cselekedtek" - mondta Samantha Geimer  a CNN-ben Larry Kingnek nyilatkozva.

"Örülök, hogy nem szolgáltatták ki. Nem szerettem volna látni, hogy bíróság elé állítják."

Geimer 1997-ben nyilvánosan megbocsátott Roman Polanskinak. Ugyanakkor kijelentette, hogy nem akar részese lenni annak a médiacirkusznak, amely a rendező esetleges Amerikába való visszatérését övezné.

"Ha csak a letartóztatása ekkora kalamajkát okozott az életemben és - a szó szoros értelmében - a hátsó udvaromban, akkor biztos vagyok benne, hogy a visszatérése ezerszer rosszabb lenne."

Geimer az ügyében eljáró bírót hibáztatta azért, hogy Polanski az ítélethirdetés előtt megszökött az országból. Az ügyész a beismerő vallomás után ejtette a nemi erőszak vádját, de a rendező azt gyanította, hogy a bíró mégsem a kialkudott enyhébb büntetést fogja rá kiszabni.

Az egykori áldozat szerint a bíró "korrupt" és "tisztességtelen" volt. Geimer szerint az igazságügyi rendszer és a média többet ártott neki, mint a rendező.

"Egy kicsit, nem nagyon" - válaszolta Samantha Geimer, amikor King megkérdezte tőle, hogy ellenkezett-e, amikor Polanski magáévá tette. - "Meg voltam rémülve, ittam előtte és egyedül éreztem magam" - tette hozzá a nő, aki felszólította az illetékes Los Angeles-i ügyészséget, hogy ejtse az ügyet és inkább az olyan dolgokat üldözze, mint az internetes gyermekkereskedelem.

Svájcban júliusban helyezték szabadlábra a 77 esztendős Roman Polanskit, aki 43 évesen követte el a liliomtiprást. A rendező 1978-ban szökött meg Amerikából, azóta főleg Franciaországban élt.

Megtörte hallgatását Roman Polanski neje

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.