Egyre nagyobb bajban a sztárrendező

"Tudta, hogy 16 vagyok": újabb szexuális zaklatással vádolják Polanskit!

Egy brit színésznő azt állítja, hogy Roman Polanski filmrendező szexuális bűntettet követett el ellene még a nyolcvanas években. Charlotte Lewis vádja kulcsszerepet kaphat a Polanski ellen zajló másik eljárásban.

2010.05.15 09:27MTI

Szexuális visszaéléssel vádolta pénteken Roman Polanski filmrendezőt egy brit színésznő. A most 42 esztendős Charlotte Lewis azt állítja, hogy 16 éves korában Polanski arra kényszerítette, hogy felmenjen hozzá párizsi lakásába.

"Tudta, hogy 16 éves vagyok" - jelentette ki Lewis Los Angelesben újságíróknak, oldalán ügyvédjével, Gloria Allreddel.

Lewis egy kis szerepet játszott Polanski 1986-ban bemutatott Kalózok című filmjében. A színésznő nem szolgált további részletekkel arról, mi történt a lakásban. Ügyvédje azonban közölte, hogy Lewis készen áll arra, hogy eskü alatt tegyen tanúvallomást, és hozzáfűzte, hogy a rendezőnek felelnie kell szexuális bűntetteiért.

Lewis vádja kulcsszerepet kaphat a Polanski ellen zajló másik eljárásban. Az Oscar-díjas rendező ellen több mint 30 éve indítottak eljárást egy kiskorú megerőszakolása miatt.

Polanskit a kaliforniai államügyészség kérésére tavaly szeptemberben vették őrizetbe Svájcban, ahol most házi őrizetben várja kiadatását. A múlt hónapban Los Angelesben egy fellebbviteli bíróság elutasította kérvényét, hogy távollétében ítéljék el.

Annak idején a rendező bűnösnek vallotta magát, 42 napot töltött egy zárt pszichiátriai intézetben majd a hivatalos ítélethirdetés elől Franciaországba menekült. Azóta nem járt az Egyesült Államokban.

Charlotte LEWIS 42 éves brit színésznő a sajtó képviselőinek nyilatkozik Los Angelesben 2010. május 14-én. (fotó: MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.