Ki ölte meg Anna Politkovszkaját?

Nem tetszik az egyetemistáknak Putyin szexi naptára

Ki ölte meg Anna Politkovszkaját? Mikor szabadul Hodorkovszkij? Hová lett a szabad gyülekezés joga? - ezeket a sokakat foglalkoztató kérdéseket tette fel orosz újságíró szakos egyetemisták egy csoportja csütörtökön, válaszul szexi lányok Putyinnak címzett naptárjára.

2010.10.09 09:44MTI

Vlagyimir Putyin orosz kormányfő 58. születésnapjára szexi fotókkal díszített naptárt készítettek a tekintélyes moszkvai Lomonoszov Egyetem újságírószakos diákjai.

A kihívó kalendáriumra gyorsan megérkezett a csipkefehérneműs lányok hallgatótársainak válasza: az interneten közzétettek egy ellennaptárt, amelyen fekete ruhába öltözött, ragasztószalaggal betapasztott szájú tanulók kérdezik a miniszterelnököt. A fotókon szereplő hat lány teljes nevét vállalva szegezte a kormányfőnek a kérdéseket. Jekatyerina Uljanova, a szeptember-októberi szépség Anna Politkovszkaja oknyomozó újságíró gyilkosa után tudakozódik.

Politkovszkaját négy évvel ezelőtt, Putyin születésnapján lőtték agyon.

A január-februári leányzót Mihail Hodorkovszkij sorsa érdekli. Az olajmágnást állítólag valójában azért zárták börtönbe, mert bírálta Oroszország első emberét.

Az alfahím.


A július-június oldalon pózoló Maria Ciriurszkaja a gyülekezési jogot kéri számon. A hatóságok rendszerint könyörtelenül feloszlatják az ellenzék tüntetéseit.

A többiek arra kíváncsiak, hogy "miként érinti az infláció a kenőpénzeket", vagy hogy "mikor várható a következő merénylet".

A legendásan korrupt ország kaukázusi politikája táptalaja a lázadók támadásainak. Bírálói azt vetik Putyin szemére, hogy személyi kultuszt próbál kiépíteni Oroszországban. Erre az őt éltető dalok és a róla elnevezett vodka csak egy-egy példa.

Az orosz politika kovácsa maga is szívesen tetszeleg az alfa hím képében, és rajongói több fényképen láthatták már csupasz felsőtesttel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.