Orbán-Putyin találkozó

Orbán, Putyin és a XXI. századi partnerség

Az Egységes Oroszország Párt kongresszusán Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megbeszélést folytatott Vlagyimir Putyin orosz kormányfővel Szentpéterváron szombaton - közölte a Fidesz elnöki stábjának vezetője az MTI-vel.

2009.11.22 08:16MTI

Szijjártó Péter tájékoztatása szerint Oroszország miniszterelnöke és a Fidesz elnöke az orosz-magyar kapcsolatok jövőjéről tárgyaltak.

Orbán Viktor a találkozó után a Hír TV-nek nyilatkozva Szentpéterváron úgy fogalmazott: az embernek időnként az az érzése, hogy néhány gyanús szocialista alak területe és fennhatósága alatt áll az egész orosz-magyar ügy. Holott ennél a két ország többet érdemel, "és én világosan meg is mondtam miniszterelnök úrnak, hogy szeretnénk rendezni és új alapokra helyezni az orosz-magyar kapcsolatokat" - tette hozzá.

"Szeretnénk egy XXI. századi partnerséget kialakítani annak érdekében, hogy a kapcsolataink mások legyenek a jövőben, mint a múltban voltak, és ne csússzunk vissza soha többé abba az orosz-magyar kapcsolatrendszerbe, amiben a XX. században éltük az életünket
" - mondta a politikus.

Az Oroszországban a hatalom pártjának nevezett, az állami dumában több mint kétharmados többséggel bíró Egységes Oroszország Párt XI. kongresszusát tartotta Szentpéterváron.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.