"Maga az élet is veszélyes"

Szürke bálnára lőtt Putyin

A hatásos médiafellépéseiről is ismert Vlagyimir Putyin ezúttal felfújható csónakból, számszeríjjal lőtt és kábított el egy szürke bálnát.

2010.08.28 12:12MTI

Bár az orosz kormányfő a Kamcsatka-félsziget közelében történt kalandja során háromszor mellélőtt, végül eltalálta az állatot. A bálna bőréből kutatási célokra vettek mintát - adták hírül az orosz médiumok csütörtökön.

A kérdésre, hogy vajon nem túl veszélyes-e a felkorbácsolt tengeren bálnára vadászni, Putyin csak annyit válaszolt: "Maga az élet is veszélyes". Putyin mindig is ügyelt arra, hogy a sajtóban férfias kép alakuljon ki róla.

Másfél évvel az elnökválasztás előtt idén nyáron bőrruhában kerékpárosként, majd egy tűzoltó kisrepülőgép másodpilótájaként tűnt fel a médiában. Korábban tigrisvadászként és - meztelen felsőtesttel - horgászként is megmutatkozott.

Megfigyelők szerint ezek az akciók Putyin Kremlbe való visszatérését készítik elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.