Putyin segédkezett

Beindult a Hyunday új oroszorzsági gyára

A Hyunday Motor Company kedden Vlagyimir Putyin kormányfő jelenlétében beindította Hyunday Motor Company Rus elnevezésű autógyárát Szentpéterváron.

2010.09.21 16:46MTI

Putyin és a Hyunday képviselője megnyomta a gombot és a szerelőszalagról legördült az első Solaris típusú autó, de a szériagyártás 2011. januárjában indul csak be.

A Solaris modellt az augusztusi moszkvai autószalonon mutatták be RB elnevezéssel. Az orosz piacra kidolgozott Sedan változatot januárban kezdik gyártani és márciustól lehet majd megvásárolni, a Hatchback gyártása márciusban kezdődik. A modellt 1,4, és 1,6 literes motorokkal gyártják majd, ötfokozatú mechanikus és négyfokozatú automata sebességváltóval.

A Hyunday exportálni is szándékozik a szentpétervári üzem termeléséből, de folytatja a személyautók importját is, és 2011-ben már 130 ezer autót szándékozik eladni. A szentpétervári gyárat 500 millió eurós beruházással 2008-ban kezdték építeni, s a tervek szerint jövőre 105 ezer, 2012-ben 150 ezer autó gördül majd le a szerelőszalagról.

A cég tervei szerint 2012-ben KIÁ-kat is gyártanak már Szentpéterváron. A Hyunday idén január és augusztus között 53.282 gépkocsit adott el Oroszországban, ami az előző évihez képest 15 százalékos növekedést jelent, de augusztusban a növekedés 58 százalék volt az előző év augusztusához képest.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.