A második a Zserbó lett

A Somlói galuska lett Magyarország Kedvenc Süteménye

Rajt-cél győzelemmel a Somlói galuska végzett az első helyen a Magyarország Kedvenc Süteménye szavazáson. A második helyezett szoros küzdelemben a Zserbó, harmadik pedig a rétes lett.

2010.09.16 08:45bellacafe.hu

Az augusztus 23-án indult és két héten át tartó szavazáson csaknem 38 ezren adták le voksukat a www.kedvencetel.hu oldalon, ahol negyven finomság közül választhatták ki a tíz számunkra „legédesebbet”.

A Somlói galuska a kezdetektől vezette a szavazást, előnye pedig napról-napra nőtt, végül több, mint 23 ezer voksot kapott.

A második helyért a Zserbó és a rétes között éles verseny alakult ki: a Zserbó a szavazás kilencedik napján vette át a vezetést a rétestől és lett 19879 szavazattal a második, mögötte alig lemaradva harmadik a rétes, amely végül 19356 szavazattal lett harmadik.

Eszterházy torta

Több, mint 18 ezer szavazattal a krémes lett a negyedik kedvenc, míg az ötödik helyen 17 700 vokssal a túrótorta végzett. A hatodiktól a tízedik helyig a tiramisu, a Rákóczi túrós, a gesztenyepüré, a Feketeerdő torta és a Dobostorta állnak.

A sereghajtók

A legkevesebb, mindössze 1819 szavazatot a Mandulatorta kapta, de nem sokkal előzte meg a sereghajtót az Eckler fánk és a baklava sem.

Meglepetésnek tűnhet, hogy a Csokitorta csak a 15. helyig jutott, az Esterházy torta pedig csupán a 17. helyet szerezte meg, alig néhány szavazattal tudta megelőzni a piskótatekercset.

Ugyancsak várakozáson alul szerepelt az előszavazáson első helyen végzett Tiramisu, amely végül a hatodik helyet szerezte meg.

Rákóczi túrós

„A szavazás célja az volt, hogy pillanatképet készítsünk korunk ízlésvilágáról, ezzel hozzájárulva hazánk gasztronómiai kultúrájához. Bár az én kedvencem a Képviselőfánk lemaradt, személy szerint nagyon örülök, hogy három igazi magyar sütemény végzett az élen – valljuk be megérdemelten, mert nagyon finomak.” – mondta Perger Péter, a szavazást szervező NetPincér.hu ügyvezetője.

Mint ismert, az augusztus 23-án indult kezdeményezés célja az volt, hogy kiderüljön, mi Magyarország kedvenc süteménye. A két héten és két napon át, szeptember 7-ig tartó szavazáson harminckilenc süteményre voksolhattunk.

Az utolsó két nap a szavazás állása elrejtésre került, az eredményt szeptember 9-én hirdették ki.

A szavazáson szereplő sütemények listáját Pataki János, a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületének elnöke szakmai útmutatásával állt össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.