Itt a szezon, süssünk barackos süteményt!

Barack minden mennyiségben!

Itt vagyunk a barackszezon kellős közepén, ezért bátran ajánljuk mindenkinek: együnk sok barackot, hogy kívül-belül megszépüljünk. Lássunk néhány receptet barackra!

2010.08.05 11:10ma.hu

Remek barackos finomságokat ajánlunk!

Borított barackos

Hozzávalók:

4 őszibarack 1 evőkanál vaj 4 evőkanál cukor fél citrom
A tésztához: 2 tojás 2 evőkanál cukor 2 evőkanál tejszín késhegynyi sütőpor 10 dkg liszt só

Elkészítés:

A barackot megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk. A sütőformát vajjal kikenjük, cukorral meghintjük, majd a barackgerezdeket elhelyezzük az alján. A citrom levével meglocsoljuk, és amíg a tésztát összeállítjuk, félretesszük.

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a tejszínnel habosra keverjük. A sütőporral összeszitált lisztet beledolgozzuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjéjét is beleforgatjuk. Csipetnyi sóval és a citrom reszelt héjával ízesítjük, majd a barackok tetjére símitjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk (légkeverésesben 180 fok), és 30-35 perc alatt megsütjük.

Amikor elkészült, tálcára borítjuk.

Kekszes barackos sütemény

Hozzávalók: Keksz, 4 dl tej a kekszek beáztatásához, 2 db nagy poharas tejföl, 3 csomag vaníliás cukor, 9 evőkanál cukor, 1 púpos evőkanál kakaópor, kicsi barack kompót, Tetejére:tortabevonó,kevés olaj.

Elkészítés: Az első tejfölben feloldunk 4 evőkanál cukrot és 2 db vaníliás cukrot. Ez lesz a fehér krém. A második tejfölben feloldunk 5 evőkanál cukrot,1 vaníliás cukrot,és a kakaót. Ez lesz a barna krém. A tepsi alját kirakjuk 28 darab keksszel,melyeket tejben alaposan beáztatunk, majd szorosan egymás mellé tesszük. A kekszeket leöntjük a fehér krém 2/3-ával. Barackdarabkákat teszünk mindegyik kekszre. Második sor keksz(még 28 darab),melyeket a barna krém 2/3-adával öntünk le.

Újabb barackdarabkák mindegyik kekszre. A harmadik sor kekszet(az utolsó 28 darabot) a kétféle megmaradt krémmel öntjük le.Ismét barackdarabkákat teszünk mindegyik kekszre.

Tortabevonót vízgőz felett kevés olajjal felolvasztunk,rátöltjük a sütire,elkeverjük. Megvárjuk,míg kissé megszilárdul,óvatosan lefóliázzuk,mehet be a hűtőbe. 2-3 óra múlva már szeletelhető.

Barackos lepény

Hozzávalók: 20 db sárgabarack , 20 dkg liszt , 2 dkg élesztő , 3 ek cukor,  1 tojás, 3 dkg vaj , fél citrom reszelt héja , kb. 2 dl langyos tej, őrölt fahéj 1.

Az élesztőt kevés langyos tejben liszttel és cukorral megfuttatjuk. A liszthez adjuk, az olvasztott vajat, a tojást és a maradék cukrot is, reszeljük a citromhéjat.  Langyos tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.  Duplájára kelesztjük. Közben a barackokat kettévágjuk és a mag helyére őrölt fahéjat szórunk. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és tepsibe terítjük. A fél barackokat szorosan egymás mellé a tésztára borítjuk. 8. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.