Újabb aranyérem a Demeter Pincészetnek

Ízében őszibarack, ananász: magyar siker a bordeuax-i Challenge International du Vin-en

A borok olimpiáján, a bordeuax-i Challenge International du Vin versenyen kiemelkedően szerepelt az egri Demeter Pincészet az idei évben. Az immáron 34. alkalommal megrendezett nívós borversenyen a pincészet Hanga 2009 borát aranyéremmel díjazták. Összességében a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet.

2010.05.18 09:27ma.hu

A magyar borászok szépen helytálltak a 2010-es franciaországi Challenge International du Vin borversenyen, 7 arany, 17 ezüst és 18 bronzérem került Magyarország éremtáblázatába. Az összesen 42 éremből 16 érmet az egri borászok kaptak, amelyből 5 érem a Demeter Pincészethez vándorolt.

A Pincészet boraiból a Hanga 2009 száraz fehérbora érdemelte ki az aranyérmet, amelyről a borász, Demeter Csaba így gondolkodik:

„Imádom ezt a bort! Ha iszom otthon egy kortyot is, csak ezt! Annyira kedves az illata és selymes az íze a Hárslevelűtől - ami 70%-át adja - és olyan szép gerinces a bor az Olaszrizlingtől - ami a 30%-át adja -, hogy nem bírok betelni vele! Hanga egy virágnév, amit a címkén látható virágmotívum szimbolizál, egyben egy ősi magyar női név, ami az elsőszülött gyönyörű, szőke kislányom neve is egyben.”

Az érmek alapján a legeredményesebb magyar borvidék az egri borvidék lett, a legeredményesebb magyar borászat pedig a Demeter Pincészet. A 2010-es év így aranybetűkkel kerül be a pincészet életébe.

A 100%-os kézi szőlőművelés, a kézi szüretelés, a kiváló minőségű szőlő és a Demeter Pincészet szakértelmének kombinációja ismét bizonyított, nemzetközileg is.

A Hanga 2009: Egri, száraz minőségi fehérbor
Könnyed, üdítő kompozíció, melynek illatában citrus, birs és a vízi liliom fedezhető fel. Ízében őszibarack, ananász. Egész végtelen frissesség és kimeríthetetlen energia érzését keltő kellemes íz, ami kitart a szánkban egész nap.

E bor nyertes formáját a 100%-os kézi szőlőművelésnek, a kézi szüretelésnek és a kiváló minőségű szőlőnek éppen úgy köszönheti, mint a Demeter Pincészet szakértelmének.

A Hanga 2009 bor összetétele:
Hárslevelű 70%
Olaszrizling 30%
Hét hónapig ászokhordóban erjesztett és érlelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.