8 borászat 16 bora kapott nemzetközi elismerést

Az Egri borvidék szerepelt a legsikeresebben Franciaország legnagyobb nemzetközi borversenyén

A Challenge International du Vin Franciaország immáron harmincnégy éves múltra visszatekintő nemzetközi borversenye, amelyen több, mint harminc országból közel 5000 mintát neveznek a versenyzők vörös, fehér, rozé, desszert bor és egyéb kategóriákban.

2010.05.11 20:08ma.hu

A nevezések közül idén összesen 222 kapott aranyérmet, 451 ezüstérmet, 545 bronzérmet.

Magyarországról az Egri borvidék szerepelt a legsikeresebben: összesen 3 arany-, 5 ezüst- és 8 bronzérmet vihettek haza a borászok. A

tizenhat díjazott egri bor közül a Kovács Nimród Winery NJK 2006 kapott aranyat, amely egy Cabernet franc, Merlot és egy csöppnyi Kékfrankos házasítása. A 2009-es év borásza Dr. Lőrincz György pincészete a St. Andrea is aranyat vihetett haza. Díjnyertes bora az édes elegáns illatú, Örökké 2008.

A hazai borászok legdíjazottabb pincészete Demeter Csabáé lett, a könnyed, üdítő kompozíció a Hanga 2009 vívta ki a zsűri legnagyobb elismerését.

Ezüstéremmel jutalmazták a Cserje Turán 2006 és Pinot Noir 2006 borokat, bronzzal a Merengő Cabernet Franc 2006-ot és Eged hegyi Kékfrankos 2006-ot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.