Szépségutazás vissza a 60'-as évekbe

Légy te is cicababa!

Még mindig nincs vége a retro korszaknak, így itt az ideje, hogy te is retro sminkben hódíts! A divatban és a szépségápolásban még mindig visszaköszönnek a hatvanas évek elemei. Vajon hogy fest egy smink és egy frizura a 60-as évek hangulatában?

2010.09.08 10:27ma.hu

Minden nőnek érdemes megtanulnia sminkelni. A jó sminkhez elsősorban jó alapanyag szükséges, vagyis jó minőségű festékek és ecsetek.

A retro smink elemei a következők: a hangsúlyos ajkak és az élénk szemfestés. Mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt, és hangsúlyozhatja arcán a legszebb részt a retro jegyében.

Milyen a retro frizura?

A dús hatásért ismét elő kell venni a tupírfésűt, de szinte minden megengedett, ami a hajkoronát illeti, a lényeg, hogy vagy a határozott, már-már szögletes vágást kövessük, vagy a hosszú, leomló, szabálytalan tincseket válasszuk.

A szögletes vágás és a feltűnő melír már a múlté.

Hogyan is néz ki egy retro smink?

Merész cicaszem

Az alapszín még mindig a fekete, ha a szemek kiemeléséről beszélünk, de a festéket tilos elkenni.

Csakúgy, mint a ceruzánál, itt is a határozott vonalak hódítanak, a szemeket nem ceruzával, hanem tussal húzzuk ki, méghozzá elég vastagon.

Sőt, bátran túlhaladhatunk a szem vonalán, mintegy meghosszabbítva a felső szemhéjat. A démoni hatás érdekében a por állagú festék is legyen sötétszürke, mélykék vagy fekete.

Alkalmi smink elkészítésekor szerezz be felragasztható műszempillákat, és persze ne feledkezz meg a szempillaspirálról sem, amivel az alsó pillákat is színezd be.

A hatvanas években a csajok szemöldöke vékonyra volt szedve és határozott vonala volt, ebben sminkesünk is követi az akkori divatot.

Az akkori kerek, köríves szemöldököt viszont inkább nem reprodukálta, mert az ma már nagyon bután nézne ki, tehát maradt, a mostani divat szerinti, szögletesebb forma.

Összeragadt szempillák

Ahhoz, hogy szempillánk tincsenként összeragadt legyen, először is jó sok szempillafestékre, kiváló kézügyességre van szükségünk. Ugyanis a trükk, hogy a vastagon befestett szempillákat apró tincsenként összenyomjuk egy szemöldökcsipesszel, esetleg még ujjainkkal is összepödörhetjük.

Világos ám hangsúlyos ajkak


A rúzs és a pirosító árnyalata egészen világos, már-már fehérbe hajló. Az ajkakat most inkább világosítani, semmint sötétíteni érdemes.

Az erős tónusok és a merészen hangsúlyozott szemek mellé már különben is túlzottak lennének az intenzív színek.

Ha visszamennél a hatvanas évekbe, muszáj némi színt felkapnod magadra, ahhoz hogy divatos legyél. A kívánt hatást ma már bárki könnyen elérheti egy önbarnítós testápoló rendszeres használatával is, így nem kell napozni, de a szolárium szintén jó megoldás, de csak módjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.