Sok nő fél sminkeléskor tőle

Trendi manapság pirosítót használni?

A pirosító fontos része a sminknek, mégis sokan félnek használni. Adunk néhány tanácsot, hogyan használjuk úgy a pirosítót, hogy a végeredmény gyönyörű legyen.

2010.09.07 13:45ma.hu

Tippek

Ha kezünkben a megfelelő ecset,  simítsuk hátra a hajunkat, és kezdődhet a mutatvány. Az irányok az arcformától, az arccsontozattól függenek.

A kiindulópont pedig a járomcsont közepe. Ha az ajkakat egészen beszippantunk, cuppantósra szorítjuk a szájat és az arcot, így szépen kirajzolódik az a vonal, amelyre ráleheljük a pirosítót, amit aztán a fül irányába a pirosítóecsettel elsatírozunk.

Elsőként ki kell választani azt a színt amelyik a legjobban illik hozzánk és természetesen hat az arcunkon. Amikor kicsit ki vagyunk pirulva akkor is piros az orcánk, azt a színt kell megtalálni a pirosítóban is, és akkor biztosan nem nyúlunk mellé.

Fotó: MAC/Rimmel

A másik tipp, hogy a száj színével összenézzük a kiválasztott színt.

A világos bőrűeknek a rózsaszín és barackos árnyalatok illenek, valamint ha sötétebb a bőrünk akkor a pirosas és sötét barack árnyalatok illenek inkább. Ha megtaláltuk a helyes színt utána ki kell választani a bőrünk számára legmegfelelőbb kiszerelést.

Manapság válogathatunk, por, krémes, folyékony és habos állagú pirosítók közül.

Amit még nagyon fontos, hogy észben tartsunk, hogy a legjobban, jól hidratált bőrön tudunk dolgozni, ezért ha száraz a bőrünk előtte krémezzünk!

Hasznos tanácsok

- Az ecseteket ne felejtsük el rendszeresen tisztítani, mert a baktériumok elszaporodnak benne.

- Ha már jobban belejöttél a pirosítás rejtelmeibe, akkor egy kis krémes arcfényt tehetünk az arccsontunk legmagasabb pontjára ahol a legközelebb van a szem.

- Érett bőrre használjunk inkább krémes pirosítót. Nagyon jól, könnyebben eldolgozható.

- A sötét rózsaszín felmelegíti, életet ad bármilyen fáradt bőrnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.