A nyár a csíkok tobzódásáról szólt

Az idei ősz újra divatba hozza a kockás ruhadarabokat!

Amikor bekopogtat az ősz, ruhatárunk átalakulása nemcsak az anyagok és a színek változásában figyelhető meg, a minták is másak lesznek. A vidám virágok harsányságát a visszafogottság követi, újra előkerül a kockás szoknya és szövetkabát.

2010.08.31 17:00ma.hu

A kockás-csíkos-pöttyös minták örök divattriumvirátusából mindig előtérbe kerül az egyik vagy a másik. Míg a tavalyi év a csíkok tobzódásáról szólt, addig mostanában a kockás követel magának egyre nagyobb figyelmet.

Azonban jó tudni, rácsozás és rácsozás között is van különbség: ma már a palesztin kendő mintája egyenesen ciki, a pepita pedig senkit sem villanyoz fel. Nem így az amerikai cowboyok ingeit idéző vintage kockaminta, amelyet a hírességek is imádnak.

Kezdőknek

Ha még nem volt kockás ruhadarabod és kiegészítőd, esetleg olyan régen kiselejtezted, hogy már nem is emlékszel rá, itt az ideje, hogy beszerezz egyet. Az anyagok közül természetesen a vastagabbakat válaszd, hiszen elsődleges cél a test melegen tartása.

A tweedszövet továbbra is hódít, a kord és a bársony inkább visszaszorul. Alapdarabnak számít a kockás szoknya! Rakott formában gyakrabban találkozhatunk vele, és ez fiatalosabb, figyelemfelkeltőbb is, mint a sima változat.

A térdig vagy térd alá érő fazont szinte mindenki felveheti, de a rakott kockás miniszoknyára kizárólag a vékony lábúaknak van előjoguk.

Burberry

Balerinacipővel igazi iskolás lányos viselet az őszi napokon, de vastag harisnyával és csizmával még egészen hidegben is hordható. Jól mutat hozzá a lekerekített orrú, 60-as éveket idéző cipő és csizma.

A hegyes orr és a magas sarok inkább kerülendő. A karcsúsított, rövidebb darabokat viseljük hosszú farmerrel, farmer- vagy bőrdzsekivel, lezseren. De húzhatunk hozzá combközépig érő sortot és lapos talpú szandált is.

Ne feledkezzünk meg a most mindenre jellemző felhajtásokról sem!

A nem karcsúsított, de rövidebb ingeket megköthetjük a hasunkon, ahogy Sarah Jessica Parker is a Szex és New York 2-ben tette. Ha nem mutogatjuk szívesen a hasunkat, húzzunk alá atlétát!

A hosszabb fazonú ingeket tökéletes lábak esetén viselhetjük leggings nélkül is nyáron, de csőfarmerrel vagy leggingsszel ugyanolyan jól mutat. A kockák nemcsak az ingeken, hanem a ruhákon vagy a kabátokon is visszaköszönnek.

A kockás ruháknál arra figyeljünk, hogy ne legyen az összhatás túl kislányos. A nőies kiegészítők ez esetben kötelezőek!

3 alapszabály

Van néhány alapelv a kockás viselésére vonatkozóan, amit érdemes betartani:

1. Lehetőleg egyszerre egy ruhadarabunk legyen kockás, alul és fölül egyszerre már túl sok lene belőle.

Ezt a szabályt csak abban az esetben hághatjuk át, ha azok színben harmonizálnak egymással: például a szövetkabátunkkal azonos (vagy majdnem ugyanolyan) mintájú táskába pakoltunk reggel.

2. Kockás szoknyához és nadrághoz mindig egyszínű harisnyát húzzunk.

3. Az apró kockák kedveznek az alaknak, a nagy formák viszont ellentétes hatást érünk el. Ne legyen túl szűk a modell, mert a problémás domborulatokra vonzza a tekintetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.