Íme egy újabb ország kedvence!

Gasztro sorozatunk következő tippje: A holland konyha

Szuper nemzetközi gasztro tippek, melyeket elkészíthetsz, ha idén nem nyaraltál, és akkor is ha ellátogattál idegen országokba és kedved támadt kísérletezni. Kulturális és gasztronómiai kirándulásra hívunk!

2010.08.29 09:00ma.hu

A holland konyha mellett, számos nemzet gasztronómiája is képviselteti magát az országban, főleg a nagyobb városokban, ahol a turista kedvére válogathat a görög, mexikói, indiai, olasz, a keleti éttermek között.

Mi most egy különlegességet mutatunk be, mely holland kakaóporral készül.

Csokoládés kenyér

Hozzávalók

1 dkg friss élesztő 185 ml 2,8%-os tej 13 dkg cukor 6 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 1 tojás kb 30 dkg liszt 1 ek vanília kivonat csipet só 3 púpozott ek átszitált holland kakaópor 10 dk tejcsokoládé 1 tk fahéj

A langyos tejet összekeverjük az élesztővel, teszünk bele 1 ek cukrot és felfuttatjuk. Gőz fölött megolvasztjuk az étcsokoládét a vajjal. Az élesztőt összekeverjük a tojással és a maradék cukorral, vaníliával, fahéjjal, csipet sóval.

A lisztet összekeverjük az átszitált kakaóval, majd egy részét beleöntjük a tojásos masszába, majd belekeverjük az olvasztott csokoládét, végül a maradék lisztes keveréket is hozzáadjuk.

A lényeg, hogy a szokásos kenyértésztánál nedvesebb lágyabb tésztát kapjunk. Hagyjuk a kenyeret 2,5 órán keresztül pihenni. Ezután keverjük újból át, tegyük bele az összetördelt tejcsokoládét és helyezzük el egy püspökkenyér formába (előzőleg tegyünk az aljára sütőpapírt).

Kelesszük tovább a kenyeret még 1-1,5 órán át. 190 fokra előmelegítet sütőben kb 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.