Pár perc alatt elkészítheted
Gyors és ízletes vendégváró recepteket ajánlunk!
Az utolsó pillanatban döntötted el, hogy vendégeket fogadsz? 4 egyszerű és gyors receptet gyűjtöttünk össze, melyeket szinte percek alatt elkészíthetsz, mégis olyan finomak, hogy garantáltan meg fog dicsérni minden vendég.
2010.08.11 18:00ma.huKecskesajtos burgonyakorong
Hozzávalók:
450 g kecskesajt (lágy) 6 közepes burgonya 6 egész tojás 1 dl tejszín petrezselyemzöld (friss, aprított) 30 g vaj só feketebors (őrölt)
Elkészítés:
1. Vágja darabokra a kecskesajtot és tegye félre.
2. Hámozza meg a burgonyát és reszelje le finomra.
3. Adja a burgonyához a tojásokat, sót, borsot, petrezselymet és a tejszínt és verje fel a keveréket.
4. Adja hozzá a kecskesajtot és keverje össze.
5. Forrósítson fel egy kisebb serpenyőt és vajazza ki.
6. Tegyen a serpenyőbe egy kisebb merőkanálnyi tésztát, lassan süsse 8-10 percig, majd fordítsa meg és folytassa sütést még 8 percig, vagy amíg teljesen átsül.
7. Tálalja azonnal.
8. Önálló fogásként is kiváló, vagy bárányhúsok mellé köretnek is tökéletes.
Padlizsánkrém joghurttal
Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 2 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, 2-3 gerezd fokhagyma Só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított padlizsánt tepsibe rakjuk, majd sütpőben addig sütjük, míg az össze nem esik. Ezután hagyjuk kihűlni, így könnyebb meghámozni. Ha kihűlt, fokhagymával összeturmixoljuk, hozzáadjuk a sót a borsot, a joghurtot, illetve az olívaolajat. Pirítóson tálalhatjuk, díszítésnek (és hogy legyen egy kis színe) pirospaprikát rakhatunk rá.

Tonhalas tojás
Hozzávalók: 6 tojás, 1 konzerv olajos tonhal, 3 kanál majonéz , 2 kanál kapribogyó, 4 szelet olajos szardella , Petrezselyemlevél, bors
Elkészítés:
Megfőzzük a tojást. A halakról lecsöpögtetjük az olajat, majd villával összetörjük. A kapribogyót fokhagymatörővel átpasszírozzuk, majd az egészet összedolgozzuk a majonézzel, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.
Amikor a tojások megfőttek, hosszában kétfelé vágjuk, és a sárgáját is hozzádolgozzuk. Az így kapott krémet a fél tojásokba töltjük, díszítésnek kaviárt rakhatunk a tetejére.
Bruschetta
Pirított fokhagymás kenyér
Hozzávalók: 4 szelet olasz parasztkenyér (világos) 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olívaolaj (extra szűz) só feketebors (őrölt)
Bruschetta elkészítése (Pirított fokhagymás kenyér elkészítése)
1. Pirítsa meg a kenyérszeletek mindkét oldalát.
2. Zúzza össze a fokhagymát és dörzsölje be vele a forró pirítósokat.
3. Locsolja meg olívaolajjal.
4. Tálalja forrón.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 12:48 Rejtett örökség - náci múlttal rendelkező családok Európa elitjeiben
- 10:15 Beszakadt Gubacsi híd - díjmentesen lett a közösségi közlekedés
- 8:13 Az ország egyes részein 15-17 nappal nőtt a hőhullámos napok száma 1901 óta
- 6:11 Meteorológia: az elmúlt egy hétben 4 centimétert csökkent a Balaton átlagos vízállása
- 22:10 56 Gidrán harcjárművel bővül a Magyar Honvédség eszközparkja
- 20:51 Tűz veszélyeztette a szentendrei skanzent
- 18:49 A Liverpool visszavonultatja a 20-as mezt Diogo Jota tiszteletére
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06