Pár perc alatt elkészítheted

Gyors és ízletes vendégváró recepteket ajánlunk!

Az utolsó pillanatban döntötted el, hogy vendégeket fogadsz? 4 egyszerű és gyors receptet gyűjtöttünk össze, melyeket szinte percek alatt elkészíthetsz, mégis olyan finomak, hogy garantáltan meg fog dicsérni minden vendég.

2010.08.11 18:00ma.hu

Kecskesajtos burgonyakorong

Hozzávalók:

450 g kecskesajt (lágy) 6 közepes burgonya 6 egész tojás 1 dl tejszín petrezselyemzöld (friss, aprított) 30 g vaj só feketebors (őrölt)

Elkészítés:
1. Vágja darabokra a kecskesajtot és tegye félre.
2. Hámozza meg a burgonyát és reszelje le finomra.
3. Adja a burgonyához a tojásokat, sót, borsot, petrezselymet és a tejszínt és verje fel a keveréket.
4. Adja hozzá a kecskesajtot és keverje össze.
5. Forrósítson fel egy kisebb serpenyőt és vajazza ki.
6. Tegyen a serpenyőbe egy kisebb merőkanálnyi tésztát, lassan süsse 8-10 percig, majd fordítsa meg és folytassa sütést még 8 percig, vagy amíg teljesen átsül.
7. Tálalja azonnal.
8. Önálló fogásként is kiváló, vagy bárányhúsok mellé köretnek is tökéletes.


Padlizsánkrém joghurttal


Hozzávalók:  2 db közepes padlizsán, 2 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt,  2-3 gerezd fokhagyma  Só, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított padlizsánt tepsibe rakjuk, majd sütpőben addig sütjük, míg az össze nem esik. Ezután hagyjuk kihűlni, így könnyebb meghámozni. Ha kihűlt, fokhagymával összeturmixoljuk, hozzáadjuk a sót a borsot, a joghurtot, illetve az olívaolajat. Pirítóson tálalhatjuk, díszítésnek (és hogy legyen egy kis színe) pirospaprikát rakhatunk rá.


Tonhalas tojás


Hozzávalók: 6 tojás, 1 konzerv olajos tonhal, 3 kanál majonéz , 2 kanál kapribogyó, 4 szelet olajos szardella , Petrezselyemlevél, bors

Elkészítés:

Megfőzzük a tojást. A halakról lecsöpögtetjük az olajat, majd villával összetörjük. A kapribogyót fokhagymatörővel átpasszírozzuk, majd az egészet összedolgozzuk a majonézzel, borssal és az apróra vágott petrezselyemmel.

Amikor a tojások megfőttek, hosszában kétfelé vágjuk, és a sárgáját is hozzádolgozzuk. Az így kapott krémet a fél tojásokba töltjük, díszítésnek kaviárt rakhatunk a tetejére.


Bruschetta
Pirított fokhagymás kenyér


Hozzávalók: 4 szelet olasz parasztkenyér (világos) 2 gerezd fokhagyma 4 evőkanál olívaolaj (extra szűz) só feketebors (őrölt)

Bruschetta elkészítése (Pirított fokhagymás kenyér elkészítése)

1. Pirítsa meg a kenyérszeletek mindkét oldalát.
2. Zúzza össze a fokhagymát és dörzsölje be vele a forró pirítósokat.
3. Locsolja meg olívaolajjal.
4. Tálalja forrón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.