Keresik a legjobb sörös recepteket is!

Kihirdették 2010 tíz legjobb magyar éttermét

Bejelentették csütörtökön annak a tíz étteremnek a nevét, amelyek felkerültek a Dining Guide étteremkalauz által meghirdetett Gösser Bock - Dining Guide díjért, vagyis az Év Étterme címért zajló verseny top tízes listájára. Az év végéig tartó tesztelések során közülük kerül majd ki a végső győztes.

2010.06.03 17:26MTI

A tízes listán szereplő éttermek az Alabárdos, az Aranyszarvas, a Babel Delicate, a Bock Bisztró, a Chateau Visz, a Costes, a Csalogány 26, a Fausto's, a Kistücsök és az Onyx - jelentette be Wiszkidenszky András zsűrielnök. 

Az éttermeket az idén 61 tagúra bővült, bloggerekkel, gasztronómiai újságírókkal kiegészült társadalmi - üzletemberekből, diplomatákból és szakemberekből álló - zsűri egytől tízig terjedő skálán értékeli az év végéig, általános gasztronómiai és fogyasztói szempontok szerint vizsgálódva. A tíz legjobb közé jutott éttermek a lista kihirdetésekor saját fagylaltkülönlegességekkel is bemutatkoztak.
 
A kreációk között olyan különleges alapanyagok is előfordultak, mint a szalonna, a pattogatott kukorica, a curry és a sóska. Idén első alkalommal öt póttagot is választott a zsűri: ha év közben valamelyik top tízes étterem bezár vagy új séfet szerződtet, ezek közül egy esélyessé válik az Év Étterme címre.
 
Az öt póttag: a székesfehérvári 67 étterem, az Arany Kaviár, az Arcade Bistro, a pécsi Enoteca Corso és az Alpár utcai Olimpia. A Dining Guide a Gösser Bockkal karöltve sörös pályázatokat is hirdetett, amelyek célja a sörrel készülő ételek és receptjeik megismertetése.
 
Az olvasóközönség érdekes receptjeit a szerk@diningguide.hu címre várják novemberig. A nyertes és a közönségdíjas értékes nyereményeket kap, a közönségdíjas receptet pedig a 2011. januári Év Étterme díjkiosztó gálavacsorán el is készítik. Sörös ételek elkészítésére felhívó párhuzamos pályázatot a legjobb tíz étterem között is meghirdették a szervezők.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.