Örök fiatalság mindenáron?

Az Egyesült Királyságban mindenki botoxozna, ha tehetné

A divatvilág mindig a fiatalokat kedvelte, sőt, ha tehette, akkor a legfiatalabbakat alkalmazta. Mára kicsit változott a tendencia, hiszen a negatív önkép és a siker kezelhetetlensége igen rossz irányba kezdett haladni, így aztán a legnagyobb tervezők is bevezették a korhatár alsó tűréshatárát a modellek körében.

2010.08.06 11:00ma.hu
Nicol Kidman is élt a botox adta lehetőségekkel

Mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mi a felső tűréshatár? 30 év, kivételes esetekben 40 vagy akár több is?

A Photoshop csodáiról mindannyian hallottunk már, de lássuk be, lelkünknek ez igencsak sovány vigasz, hiszen a címlapokról mindig a tökéletesség mosolyog ránk, és titkon mi is erről álmodunk, és próbálunk tenni érte.

Az Egyesült Királyság nő és férfi lakói egyaránt a Botox csodájára esküsznek, és a gazdasági válság ellenére a viaszmosoly bevállalóinak száma egyre csak nőtt, mintegy 18 millió angol fontra növelve a plasztikai sebészet ezen ágának bevételeit 2009-ben.

És ha ez nem lenne elég, akkor a jelenlegi állás szerint ez a tendencia egyre nagyobb teret hódít, mára pedig átlagos kozmetikai kezelésnek számít már, és mindenki élne a lehetőséggel, ha anyagilag telne rá. Érdemes elgondolkodni, és mérlegelni, hogy kinek mennyit ér az amúgy is múló fiatalság, és mennyit ér maga az élet.

Mielőtt pedig a plasztikai sebészet igájába hajtanánk fejünket, érdemes megtekinteni pár elrettentő példát is, hiszen a szike megszépítheti tükörképünket, de egy életre tönkre is teheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.