Performansz a Werk Galériában!

Botoxpolír, avagy divat és képzőművészet találkozása a boncasztalon!

Gyarmati Zsolt a mai magyar képzőművészet ígéretes tehetsége, az utóbbi időben munkássága Berlinben talált különösen nagy visszhangra.

2009.09.15 15:20ma.hu

Művei a Werk Galériában egy vizuálisan túltelített közeget teremtettek, a látogató itt múzeumi szentély helyett egy a vizuális ikonokat és a jelen digitális világának elemeit raktárszerűen egymásra halmozó gyárcsarnokba lép.

A művekből kilógó kötelek, az olajjal fedett képregényszerű alkotásokba beépített szegecsek és izzók tovább fokozzák ezt az ipari hangulatot. A Botoxpolír című kiállítás - melynek két alkotója a divat világából, illetve a képzőművészet területéről érkezett - egy kísérletet teljesít be, melynek során összefüggő elemeket (bájtokat) próbál találni az élet különböző területein az új technológiák által kínált keretek között.

A "character design" mai és jövőbeli képi világunk főszereplőjévé vált, az élet minden területét el(d)öntő képfolyam és felfokozott képkultúra világában globális képnyelvvé nőtte ki magát. Így léphetnek ki Gyarmati Zsolt lényei a képi dimenzióból, és találhatja meg helyét a divat világában Lang Szonja performansza révén.

Ez a kiállítás az utcaművészet rétegeinek és szimbolikájának lenyomata és újraértelmezése. A kiállítás szervesen illeszkedik a Werk Akadémia működési koncepciójába és filozófiájába, amennyiben a művészeti ágak különös összekapcsolódása révén az érdeklődők ezúttal is egy újfajta látásmóddal találkozhatnak.

Megnyitó ideje: 2009. szeptember 19. szombat 17 óra
Helye: Werk Galéria (1051 Budapest, Arany János utca 10. 4. emelet)

A kiállítást megnyitja Réz András esztéta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.