Új dalokra és performanszokra is számíthatunk!

Egy Kiss Erzsi Zene koncert a Trafóban!

Különleges műsorral búcsúztatja az évet az Egy Kiss Erzsi Zene. Az új felállás mellett új dalokra és performanszokra is számíthatunk. Most először Soós Tamás Csonti is (Anima Sound System) velük zenél, a népies vonalat erősítve, és lesz ősbemutató is táncra, hegedűkre, gitárokra

2008.12.08 17:00ma.hu

Az este hagyományos szerepelője a K.E. Panchan, a színész-, táncos-, és zenészbarátokból álló formáció, akik most először játszanak majd A kékruhás kislány története című bábfilm anyagából. 

Kiss Erzsi, Dudás Zsombor és Pápai István közös munkája tavaly "A legjobb filmzene díját" nyerte el a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon. 

2008. december 27. (Szo) 20h 
Jegyár: elővételben 1500 / aznap 2000 Ft

Kiss Erzsi a 80-as években, a Monteverdi Birkózókör színházi társulatban improvizált először a nagyközönség előtt. A kiskora óta használt emóciókkal teli "szövegelés" itt kapott először kiemelt figyelmet, osztatlan elismerést. Az élmény meghatározója lett zenei felfogásának. A később megalakult Egy Kiss Erzsi Zene és az utána következő színházi, tánc-, ill. bábszínházi munkák mind-mind e különös "dallam-nyelv" kapcsolatból születhettek. A "kisserzsinyelv", ez az egyszerűen megfejthető, szövegtelen szöveg csak apropó. 

Nyelvi szabadsága jó alkalom hangnak, szívnek, közönségnek. Egyedi világa kiváló zenészekkel, alkotótársakkal hozta össze. Ez az este is remek alkalom a közös munkák bemutatására a meghívott művészek és a színész, táncos, zenész barátokból álló K.E.Panchan vendégszereplésével.
 
Az Egy Kiss Erzsi Zene nem imitálja a világ egyetlen létező népének tradicionális zenéjét sem, mégis a hatások tetten érhetőek Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Ez az élmény hosszú távú inspirációvá vált Kiss Erzsi számára, aki végül létrehozta saját együttesét. 

Az együttes változatos zeneisége a népiestől akár a drum n bass-en át, a sötétebb balladisztikus meséken keresztül a napsugaras francia sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb '70-es éveket is jelenti. Egyedi, virtuális világzene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.