A vérszívók megkeserítik az életünket!

Biztos módszerek otthonunkban is a szúnyogok ellen

A drogériákban és a boltokban ma már számtalan zárt térben, vagy akár a szabadban használatos termék közül választhatsz. A készítmények többségében található méreganyagok nem veszélyesek, az óvatosság azonban sosem árt.

2010.08.04 16:00ma.hu

A lakásba való bejutásuk megakadályozására a legrégebbi és legelterjedtebb módszer a szúnyogháló. Ma már szinte bárhol beszerezheted a tépőzárral felszerelhető hálókat, amelyekkel könnyedén szúnyogmentes övezetté teheted otthonodat.

Persze a hagyományos, lécre szegelt szúnyogháló vagy éppen a drágább redőnybe épített rolós változat is tökéletesen megfelel a célnak.

Gyermekek számára jobb ha beszerzel a babakocsira vagy a kiságyra is könnyedén felrakható, gumis szúnyoghálót, melyet a későbbiekben egyszerűen ki is tudsz mosni.

Otthonodat védik a szúnyogháló mellett a konnektorba helyezhető elektromos riasztók és párologtatók. A kis lapocskákkal működő elektromos riasztókban a lapokat naponta kell cserélni. a folyadékkal működők viszont akár hónapokig is használhatóak.

Hatékonyak, zajtalanok és el tudod rejteni őket a lakás kiesőbb felébe, így nem rontják otthonod külcsínét.

Széles körben elterjedt a fénycsapdák használata, melynek nagy hátránya, hogy a hasznos rovarokat is elpusztítja, veszélyeztetve ezzel kerted szépségét.

A kerti partik hangulatos kellékei a rovarűző fáklyák, mécsesek és illatgyertyák, de a teraszon szintén hatékony védelmet biztosíthat a spirál formájú füstölő.

Sajnos, ezek elsősorban szélvédett helyen hatásosak csak. A riasztóolajjal feltöltött petróleumlámpa viszont szélben is több órára távol tartja a vérszívókat. Ha a kertbe vagy a balkonládába kakassarkantyút ültetsz, tömjénszagával távol tart minden egyéb más rovart is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.