Kémiai írtásra is szükség lesz

Nem csak csípnek, fertőznek is: szúnyoginvázió fenyeget az árvíz után

Szúnyoginvázió fenyeget az árvíz sújtotta térségekben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

2010.05.28 07:11észak-magyarország

Erről írt az Észak-Magyarország pénteken.

A csapadékos időjárás, majd pedig az árvíz régen látott szúnyoginváziót indított el, főleg a kiöntött patakok, tavak mentén, de a belvizes területeken is. Miskolcon a csípésszám-vizsgálat olyan magas, hogy a hétvégén ismét szúnyogirtás lesz, annak ellenére, hogy tavasszal már kétszer tartottak.

A megyei napilap azt is megemlíti, hogy nem csak földi, légi, biológiai irtást vetnek be a vérszívók lárvái ellen, hanem szükség lesz a kémiai irtásra is.

Edelényben pedig azért is irtják a vérszívókat, mert ott néhány utcában a szennyvizet is kimosta az ár, a szúnyogok pedig közreműködhetnek a fertőzés terjesztésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.