A hatóságok betiltanák a különös plakátot

Hentesportéka lett Pamela Anderson

Kisé szokatlan módon kívánja vegetarianizmusra buzdítani a húsevő közönséget Pamela Anderson. A húsbolti plakátokhoz hasonló posztert a kanadai hatóságok nem találták viccesnek.

2010.07.19 15:28ma.hu

Túl szexista” – jelentették ki a kanadai hatóságok, miután meglátták Pamela Anderson és a PETA állatvédő szervezet legújabb plakátját.

A városi tisztviselők összekeverik a szexit a szexistával” – reagált Dan Matthews, a szervezet alelnöke a vádakra.

A vitát kavart plakát

A nagy vitát kavart poszteren a Baywatch egykori sztárja ezúttal sem rejti véka alá formás idomait, de nem a falatnyi bikini verte ki a biztosítékot az illetékeseknél, hanem a Pamela testére rajzolt rovátkák. A szexszimbólumot ugyanis pontosan úgy osztották részekre, mint a hentesboltban látható ábrán szokták a sertést vagy a marhát. A kép fölött ez a szöveg olvasható: "Minden állatnak ugyanolyan részei vannak." A PETA emblémája "hozzáteszi": Legyen szíved, légy vegetáriánus! A PETA eredetileg azért fordult a kanadai hatóságokhoz, hogy engedélyezzék a reklám megjelenését Montrealban, ám a hivatalnokok elutasították a kérelmet, mondván, a kampány a férfiak és nők közötti egyenlőség ellen szól. Pamela Anderson - aki maga is elkötelezett híve a zöldségfogyasztásnak és hosszú ideje a PETA aktivistája - a hírre úgy reagált, szerinte az egész eljárás vígjátékba illik és nem gondolta volna, hogy a kanadai vezetők ennyire puritánok. "Szomorú, hogy abban a városban, amely az egzotikus táncokról, progresszivitásásól és markáns véleményéről híres, egy nő nem használhatja a testét a tehenek és csirkék szenvedése elleni tiltakozáshoz." - jelentette ki egy nyilatkozatában. A vegetárianizmus és a PETA lelkes szószólói közé tartozik egyébként Sir Paul McCartney, Dave Navarro és Twiggy is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.