A sztár ma is ágyánál őrzi volt párja üzenetét...

Liz Taylor kiteregeti szerelmes leveleit! Mit szólna Burton?

Első alkalommal adja közre Liz Taylor azokat a szerelmesleveleket, amelyeket Richard Burton írt hozzá.

A csodálatos Liz Taylor - fiatalon és ma! képgaléria

2010.06.03 13:00MTI - Fotó: Getty - sportsphoto

A szenvedélyes, ámde viharos kapcsolatról tanúskodó levelek Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton and the Marriage of the Century (Tomboló szerelem: Elizabeth Taylor, Richard Burton és az évszázad házassága) című kötetben jelennek meg június 15-én.

Liz Taylor és Richard Burton

A könyv szerzői, Sam Kashner és Nancy Schoenberger azonban a Vanity Fair magazin júniusi számában már részleteket közölnek a levelekből.

"Minden bizonnyal te vagy a világ legjobb színésznője, ami rendkívüli szépségeddel párosulva egyedülállóvá tesz téged" - írta rajongva egyik levelében Burton.

A most 78 éves Liz Taylor egy levelet azonban visszatartott, azt, amelyiket a színészóriás nem sokkal halála előtt, 1984-ben Svájcból küldött neki búcsúképpen.

Taylor elmondása szerint mind a mai napig ágya mellett őrzi. A két híresség viszonya 1962-ben a Kleopátra című filmeposz forgatásán, Rómában kezdődött.

Mivel akkoriban mindketten házasok voltak, a Vatikán élesen bírálta őket az affér miatt.

Burton két alkalommal is elvette a szépséges színésznőt, az első házasság 1964-től 1974-ig tartott, a második már jóval rövidebb ideig, 1975 és 1976 között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.