25 millió dollárral zsarolták a színészt

Fotók - "Ördögi szándékkal érkezett" - Travolta ügyvédje nem húzta csőbe a szenátort?

Tagadta a John Travolta filmszínészt képviselő jogász a bíróság előtt, hogy lépre csalta volna a sztárt 25 millió dollárra zsaroló mentőst ügyvédként képviselő bahamai szenátort.

Már csak emlék: együtt a Travolta-család... képgaléria

2009.10.05 18:30MTI

Michael McDermott a hét végén tett vallomást arról, hogy miután a színészt fia halálának körülményei miatt megzsarolták, a rendőrség utasítására a Bahamákra utazott.

A Pleasant Bridgewater bahamai szenátorral való találkozót szintén a rendőrség kezdeményezésére rögzítette, a beszélgetésre egy olyan szobában került sor, amelyet előzőleg rejtett kamerákkal szereltek fel.

Travolta és neje, Kelly Preston: itt még boldogok voltak

A nyomozás megállapította, hogy az "egyezkedés" eredményeképpen a zsarolók beleegyeztek, hogy négy év alatt részletekben kapnak tízmillió dollárt.

(Az eljárás során derült fény arra, hogy Bridgewater a mentős ügyvédjeként került a képbe, akit azért fogadott fel, mert elveszette az állását, amikor Jett Travolta haláláról nyilatkozott újságíróknak.)

A felvételeket a héten tekinti meg a bíróság. John Travolta fia, a 16 esztendős Jett január 2-án halt meg a Bahama-szigeteken, ahol a család vakációzott.

A tárgyalás során tanúként kihallgatott sztár elmondta, hogy megpróbálta újraéleszteni az öntudatlan gyereket. A helyszínre kiérkező mentős, John Lightbourne kérésére aláírt egy nyomtatványt, amelyen lemondott a fiú helyi orvosi ellátásáról.

Mint Travolta hangsúlyozta, részben fogalma sem volt, hogy mit ír alá, részben azzal volt elfoglalva, hogy fiát mihamarabb Floridába szállíttassa repülőgéppel.

A gyereket végül mégis a helyi kórházba vitték - a sztár nem tudott időben gépet szerezni -, de már nem lehetett segíteni rajta.

Lightbourne az orvosi lemondó nyilatkozattal akarta megzsarolni a filmszínészt, mondván ha nem fizet, nyilvánosságra hozza, hogy nem tett meg mindent fia túléléséért.

McDermott és a szenátort képviselő Murrio Ducille a múlt hét folyamán több alkalommal összecsaptak a tárgyalóteremben.

Ducille csütörtökön "ördögi szándékkal érkezőnek" titulálta kollégáját, és azzal vádolta, hogy csőbe akarta húzni Bridgewatert.

Fia utolsó perceiről beszélt Travolta...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.