Még mindig megbabonáznak mindenkit!

Marylin Monroe genetikailag is szupernő volt

Marilyn Monroe, Sophia Loren, Marlene Dietrich. A XX. század filmiparának legjobban felépített márkái, akik szépségükkel és ellenállhatatlan vonzerejükkel többmillió embert ejtettek rabul és babonáznak meg a mai napig.

Gyönyörű és szexis- képekben Marilyn Monroe! képgaléria

2009.06.24 17:40rtlbulvar.hu

A világsztárok a kamera előtt tündököltek, de a színfalak mögött olyan titkok lapultak, amiket sem a közvélemény, de lehet, hogy még ők sem sejtettek.

Arra ugyanis később derült fény a - genetikai kutatásoknak köszönhetően -, hogy ezek a dívák valójában szupernők.

De nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk. Egy angol tudós furcsának találta, hogy mindhárom sztár nemcsak komoly szövegtanulási problémákkal küzdött, de genetikailag is eltértek az átlagtól.

A professzor vizsgálni kezdte a három színésznő DNS-ét és egy furcsa egybeesésre lett figyelmes. Ugyanis a normális női két X kromoszóma mellett mindhármuknál kimutattak egy harmadikat.

– „ Az IQ-ban van némi eltérés, általában egy olyan huszas IQ-val alacsonyabbak az esetek egyötödében.” – mondta Dr. Gasztonyi Zoltán. Mindenesetre tény, hogy míg rajongótábora istenítette Monroe kisasszonyt, addig filmes berkekben nem volt népszerű.

Köztudott volt, hogy memóriája rossz, a szövegtanulás pedig kész kínszenvedés volt számára. Tanárai valószínűleg a hajukat tépték, hogy alkalmassá tegyék a filmezésre.

A szupernők legtöbbje hajlamos a diszlexiára is, és nemcsak a beszéddel, de a memorizálással is vannak problémáik. Elég nehéz lehetett úgy eljátszani a könnyfakasztó jeleneteket, ha a színésznő még a szöveget sem tudta pontosan.

Carlo Ponti, is nagy fába vágta a fejszéjét, amikor az olaszok nagyasszonyát elindította a filmes pályán. A producer próbafelvételre hívta, ám Sophia nem volt elég fotogén, túl magasnak tűnt, és későbbi férje kifogásolta az alakját és esetlen mozgását is.

Nem volt viszont ilyen félénk a meglehetősen extravagáns és férfias megjelenésű Marlene Dietrich, a filmipar történetének első női ikonja. Bár tehetségét senki nem kérdőjelezte meg, a filmforgatások alatt többször kellett jeleneteket újra felvenni azért, mert Marlene hibázott.

Erre emlékszik Ernyey Béla is, aki még pályafutása kezdetén forgathatott a színésznővel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.