Pikáns képek az egykori szexszimbólumról

Ritka amatőr Marilyn Monroe-filmfelvételt árvereztek el

Egy sydneyi gyűjtő 17.500 ausztrál dollárt (2,4 millió forint) fizetett ki egy ausztrál árverésen azért a ritka Marilyn Monroe-felvételért, amely 1959-ben készült a Van, aki forrón szereti forgatásán.

Képek az egykori szexszimbólumról, Marilyn Monroe -ról képgaléria

2008.09.28 17:35MTI

A két és félperces 8 mm-es filmszalagra rögzített filmecske egy amerikai tengerésztiszt hagyatékából került elő. A színésznő látogatást tett a tiszt San Diegó-i bázisán, és akkor hívta meg a férfit a vígjáték forgatására. A tengerész Melbourne-ben élő lánya véletlenül bukkant rá az eredeti Kodak dobozban megbújó szalagra, amin Monroe először a támaszponton látható tengerészek körében, majd a mozifilm forgatásán Tony Curtisszel és Jack Lemonnal, a komédia két férfi főszereplőjével látható. 

A Leski aukciós ház csütörtökön bocsátotta árverésre a relikviát, amelyet végül a 20 ezer ausztrál dollárra (2,7 millió forint) becsült árnál kissé olcsóbban egy ismeretlen sydneyi gyűjtő vásárolt meg. Az ilyen jellegű amatőr felvételek nagyon ritkák, ezért az ár megállapításához nem volt viszonyítási alapja az árverési szakértőknek - árulta el Charles Leski az aukciós ház képviseletében. 

Nyáron egy 47 perces film kelt el Monroe-ról Las Vegasban 60 ezer dollárért (közel 10 millió forint). Az amatőr felvétel az 1961-ben bemutatott Kallódó emberek forgatásán készült.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.