Nyilvános bocsánatkérésre kényszerült Károly fia!

Harry herceg rasszista botrányba keveredett, de bocsánatot kért!

Nyilvános bocsánatkérésre kényszerült Harry herceg, a brit várományosa azért, mert rasszista jellegű kijelentést tett, amit már minden bizonnyal meg is bánt! Ugyanis Harry a News of the World által most közzétett, még három éve készült videofelvételen, trágár mondatokat mondott társának!

2009.01.12 16:15ma.hu
Durván sérteget, ki is dobhatják!

Ezen a felvételen látható a trónörökös, amint azt mondja egyik társára (viccesnek szánva): "na itt van a mi kis paki barátunk, Ahmed is".
 
Sajnos a "paki" kifejezés az angol nyelv lealacsonyító, sértő kifejezése a többszázezres brit pakisztáni közösség tagjaira. A fajgyűlölet szítását tiltó brit törvények alapján akár bírósági eljáráshoz is vezethet alkalmazása. Harry apjának, Károly trónörökösnek a hivatalos londoni rezidenciája, a Clarence House - vasárnap hajnalban nyilatkozatban tolmácsolta a fiatal herceg bocsánatkérését. 

A bocsánatkéréskor azzal mentegetőzött Harry, hogy neki meg sem fordult a fejében", hogy barátját bármilyen módon megsértse, a kifejezést mindenféle rosszindulat nélkül használta. 

Ám az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy utóbb egy éjszakai terepgyakorlat során a herceg száját elhagyta a "raghead" kifejezés is, amely általában a közel-keleti emberekre alkalmazott - az általuk viselt fejkendőre utaló -, ugyancsak durván sértő angol szó.

A News of the World szerint lehet, hogy a mostani ügy az újabb bocsánatkéréssel nem ér véget. 

A brit fegyveres erők szabályzata ugyanis egyértelműen tiltja a rasszista megnyilvánulásokat, és a vétkeseket akár ki is dobhatják a hadseregből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.