Megható történet

Itt a buszsofőr, aki mesét mondott a 159-es buszon

A kisgyerek csak sírt és sírt - ekkor a buszvezető különös dolgot tett.

2016.11.07 10:17ma.hu

Sikerült utolérnie a Szeretlek Magyarországnak azt a buszsofőrt, aki meséjével nem csak a sírós gyerekekét, hanem mindenkinek a napját kellemessé tette.

Fodor Zsolt 29 éves, és egy éve dolgozik a VT-ARRIVA-nál buszvezetőként. Elmondta, hogy csak aznap – mikor a hír először felreppent nemes tettéről – három sírós kisgyerek is utazott a 159-esen, úgyhogy összesen három alkalommal mondott mesét az utasoknak.

"Amikor a fenti eset történt, éppen az Erdősor utcában voltunk - innen jött az ötlet. Már nem tudom, pontosan hogy fogalmaztam, de az volt a lényege, hogy megy, mendegél a busz az erdőben, és hopp, egyszer csak felbukkan a Kölcsey utca. Ugyanis ez volt a következő megálló. Aztán így folytatódott a mese tovább."

Egy másik esetben egy kétéves gyerek utazott a nagymamájával. Kiderült, hogy először utazott busszal, nem csoda, hogy elpityeredett közben. Neki olyan mesét mondott Zsolt, amibe beleszőtte, hogyan kell utazni a buszon, mindig kapaszkodni kell stb.

Zsolt arról is mesélt, hogy gyerekkori álma vált valóra, amikor a VT-ARRIVA átképzési programjában részt vehetett, és buszvezető lett belőle. Azt is mondta, hogy a megállókban egyre többször integetnek neki, és a felszálló utasok közül is egyre többen köszöntik ismerősként. Zsolt egyébként bejutott idén az év buszvezetője versenybe is, az utasok nagyon szeretik. Rengetegen jelölték a díjra, de azt végül kollégája, Garamszegi Gábor nyerte meg.

A zseniális sofőr megjegyezte, hogy ha az utasok továbbra is ilyen kedvezően fogadják, a meséknek és a többi, rá jellemző "produkciónak" várhatóan lesz folytatása a jövőben is.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.