Közlekedés

Önvezető buszt fejleszt a Kamaz

A "Shuttle" névre keresztelt sofőr nélküli minibusz 2018-ban már kísérleti pályán közlekedik, és a tervek szerint 2020-tól már utasokat szállít közutakon.

2016.09.05 17:24MTI
wardsauto.com

Sofőr nélküli autóbusz gyártását készíti elő az orosz Kamaz járműgyártó az ugyancsak orosz Nami és Yandex infotechnológiai cég. A TASZSZ jelentése szerint a "Shuttle" névre keresztelt minibusz 2018-ban már kísérleti pályán közlekedik, és a tervek szerint 2020-tól már utasokat szállít közutakon.

A busz prototípusát az augusztusi Moszkvai Nemzetközi Autószalonon is bemutatták. A 2 méter széles, 4,6 méter hosszú és 2,5 méter magas buszon nincs vezetőfülke, a jármű 12 férőhelyes (hat üléssel), maximális sebessége pedig 25 kilométer/óra. Elemzők szerint évi akár ezer ilyen kisbuszt is képes lenne gyártani a Kamaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.