Száguldó cirkusz

Ez az Audi a világ leggyorsabb önvezető autója

Az RS7 pilóta nélkül száguldott végig a Hockenheimringen.

2014.10.21 16:20ma.hu

A Google­hez hasonlóan az Audi is komoly lehetőségeket lát az önvezető autók kifejlesztésében. A német cég a hétvégén mutatta be a világ jelenlegi leggyorsabb „robotpilóta” vezette négykerekűjét, az 560 lóerős RS7­et, amely a legendás Hockenheimringen, a DTM­szezon évadzáróján bizonyíthatta nem mindennapi képességeit.

A kocsit, amely teljes sebességgel száguldotta végig a pályát, GPS és 3D kamerák segítették a kormányzásban. Ahogy az az utastérben elhelyezett kamera képéből is látszik, a pilótaülésben nem ült senki.

Az autógyártók egyre gyakrabban rukkolnak elő olyan extrém tesztekkel, amelyek segítségével bemutathatják, milyen elképesztő ütemben fejlődik az autonóm autókat hajtó­kormányzó technológia.

Nem véletlenül, hiszen, ha hitelt érdemlően bizonyítani tudják, hogy a robotpilótájuk megállja a helyét versenykörülmények, egyúttal azt is sugallják, hogy az autópályán való biztonságos és gyors közlekedés sem okozhat gondot a számára.

Az Audi szerint az RS7 jelenleg „a világ leggyorsabb autonóm autója”.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.