Szuper módszer

Hogyan nyugtassunk meg egy síró csecsemőt? Videóval!

A 30 éve gyermekgyógyászént dolgozó amerikai orvos kifejlesztett egy végtelenül egyszerű módszert: a síró babákat néhány mozdulattal nyugalmi pozícióba helyezi. A szülők is könnyen megtanulhatják!

2015.12.02 14:00ma.hu

Dr. Robert Hamilton ezt a technikát mutatja most meg, hogy otthon is hasznosítani lehesssen, ha a baba rázendít.

A csecsemőt felemeli, majd fél kezével a hasára fordítja, popsiját az oldalához támasztva. A baba mindkét karját óvatosan a bal tenyerébe helyezi, majd jobb kezével a pelenkája alatt megtartja őt. Néhány finom, óvatos mozdulattal ringatja, előbb le-fel, majd oldalirányba. Ez a piciknek olyan biztonságérzetet ad, mintha az anyaméhben lennének, és pár másodperc alatt éteri nyugalom szállja meg őket.

Ez a módszer természetesen csak akkor működhet, ha előtte meggyőződtünk arról, hogy a baba nem éhes és nincs tele a pelenkája – sírását csupán a bizonytalanság vagy az idegen helytől/szituációtól való félelem indikálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.