SOHA ne tegye

Síró csecsemőre figyeltek fel a járókelők a lezárt autóban

A házaspár a gépkocsiban hagyta a 1,5 hónapos kisfiút, amíg egy óbudai bevásárlóközpontban voltak nagyobb gyermekükkel.

2015.07.06 17:29ma.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat S. András 38 éves, valamint S.-L. Beáta 39 éves szentendrei lakosokkal szemben kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a házaspár 2015. július 1-jén a déli órákban a Budapest III., Bécsi úti bevásárlóközpont parkolójában lezárt személygépkocsijukban – annak ablakait pár centire lehúzva – őrizetlenül hagyta gyermekét. A körülbelül 20-30 percen át magában lévő, síró csecsemőre a járókelők figyeltek fel, akik értesítették a rendőrséget és a mentőszolgálatot. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen megállapították, hogy a baba a kánikula ellenére egészségkárosodást nem szenvedett, de a történtek veszélyesek voltak rá nézve.

A kiérkező rendőrök az apát a kerületi rendőrkapitányságra előállították.

Vele és feleségével szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le.

Soha ne hagyja egyedül gyermekét az autóban!

Az év bármely szakában felelőtlenség a gépjárműben magára hagyni egy kisgyermeket, akár hermetikusan lezárt kocsiban, akár résnyire leengedett ablak mellett. Mit tegyen? >>>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.