Michael Flatley visszavonulót fúj

Belebetegedett, pedig az egész világgal ő szerettette meg ezt a táncot

Michael Flatley visszavonulót fúj. Ahogy mondja, belebetegedett a táncba, és már csak egy beteljesületlen álma maradt.

2015.09.22 13:39MTI
Wikipedia/Beaumain

Michael Flatley, aki világszerte megszerettette a kelta táncokat, a visszavonulását tervezi: télen debütál a Broadwayn, majd szögre akasztja tánccipőit.

Flatley Lord of the Dance: Dangerous Games című előadását a New York-i Lyric Theatre tűzi műsorra. Ez a fellépés hiányzott még a művész "bakancslistájáról", mielőtt táncosként visszavonulna. Flatley elárulta, a lábai és a háta is megsínylette táncosmúltját, ezért döntött úgy, hogy befejezi. Másfelől több időt akar szentelni fiatal feleségének és nyolcéves kisfiának is - jegyezte meg.

Az 57 esztendős előadóművész egy sor szakmai álmot írt fel magának, amelyeket még meg akart valósítani: vissza akart térni a londoni Wembley Arénába, fellépni a Palladiumban és bemutatkozni a Broadwayn.

"Ez az utolsó álmom. Még sohasem táncoltam a Broadwayn, szerettem volna fellépni a világ legnagyszerűbb helyén" - jelentette ki. Flatley műsora november 7-étől nyolc hétig tekinthető meg a színházban.

Flatley Chicagóban született, ír-amerikai családban. Az 1994-es Eurovíziós Dalverseny szünetében tűnt fel, Riverdance című előadásával. Jean Butler táncossal egész estés produkcióvá bővítette az előadást, majd saját show-kat készített, megszületett a Feet of Flames és a Celtic Tiger című előadás. A Lord of the Dance című műsora 1996-ban debütált, majd világszerte 60 országban több mint 60 millió néző láthatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.