Ösztön?

Égő házból mentett ki két kisgyereket a két kiskamasz

Még el sem kezdődött a nyári szünet, de már megvannak az első kis hősök!

2015.06.19 11:13ma.hu

A 11 éves Jeremiah Grimes és a 10 éves Isiah Francis egy átlagos nyári napja általában a kanapén telik, YouTube-videók nézegetésével és videojátékokkal.

Hasonlóan indult a keddi napjuk, de mielőtt belemerültek volna a játékba, valami furcsa szagra lettek figyelmesek. Az ablakon kinézve azt látták, hogy a szomszéd házból füst tör az ég felé. Miközben Jeremiah a cipőjét vette, Isiah már össze is futott a szomszéddal, aki őrjöngve próbált vizet keríteni, hogy eloltsa a lángokat.

Mint kiderült, a ház konyhájában egy nyolchónapos és egy egyéves kisgyermek is tartózkodott. Isiah nem habozott, berohant a füsttel teli házba és Jeremiah külső irányításával megtalálta a konyhát ahonnan kimentette a csöppségeket.

"Nagy volt a füst" - mesélte később Isiah. "Valamennyit láttam, de a tapintásom többet segített".

"Olyasmit tettek, amit egy felnőtt is kétszer meggondolt volna" - mondta Jeremiah édesanyja. "Ők nem hezitáltak. Nagyon hősiesek voltak" - tette hozzá a büszke szülő. A fiúk szerint nem volt ebben semmi hősiesség, egyszerűen az ösztöneik vették át az irányítást.

Mint kiderült, a házban még két gyerek tartózkodott, őket a tűzoltók mentették ki nem sokkal később.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.