Új magyar tehetség a Fashion Show kifutóján

Áprilisban ismét Budapestre költözik Párizs

Ha április, akkor újra itt a nagyszabású Fashion Show, ahol a francia tervezőkön túl négy hazai tehetség is már a 2015-ös őszi-téli kollekcióját mutatja be a közönségnek április 17-18. között.

2015.04.15 16:00ma.hu

Bár még épp csak beköszöntött a tavasz, a divattervezők már most az őszre készülnek, hisz nem lehet elég korán előkészíteni a kollekciót, hogy mire eljön az ideje, már a boltokban legyenek az aktuális irányzatnak megfelelő holmik. Az április 17-18-án megrendezésre kerülő nagyszabású Elle Fashion Show-n ennek fényében a francia divattervezők mellett egy hazai tehetség is bemutatkozik, a legújabb tervezőgeneráció tagjaként Oláh Zsigmond kreációit is megcsodálhatja a nagyközönség.

Fotó: Zigi Brand

"Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek az egyedülálló eseménynek, hisz ez lesz az első olyan alkalom, hogy a hazai divatszakma legnevesebb tervezői mellett mutathatom be a kollekciómat. Egyrészt rendkívül megtisztelő, másrészt persze óriási feladat, ugyanis sok múlik azon, hogy milyen kép rajzolódik ki először a szakma és a közönség előtt a márkáról. Úgy gondolom, hogy mind időben, mind munkában ez a kollekció az, ami megérett arra, hogy egy szélesebb kör is véleményt formáljon róla" – mondja Oláh Zsigmond, a brand megalkotója.

A designer mindig a tervezést megelőző időszak hatásaiból táplálkozik. Életét formáló érzések, sorsfordító pillanatok, reakció addigi munkáira, újszerű színharmóniák, anyagok, formák, melyekből aztán lassan kialakul és megszületik egy újabb ruhába öntött világ.

"Amikor felkértek a nívós eseményre, már természetesen kész volt a kollekció, hisz mindig egy évre előre dolgozok. Mivel itt korlátozott a bemutatásra kerülő outfitek száma, így hosszas válogatás előzte meg a végső döntést. Teljesen új szemmel kellett végignéznem a kész darabokat, úgy kellett kiemelni fazonokat, színeket, mintákat, hogy azok a ruhák is egy bontatlan kollekció hatását keltsék. Nem volt könnyű feladat, de megszületett" – meséli lelkesen.

Fotó: Zigi Brand

A Zigi Brand 2015-ös őszi-téli kollekcióját a lezser, ugyanakkor nőies és modern elegancia jellemzi. Az aszimmetrikus és geometrikus formák a keleti kultúrában előforduló sziluettekre asszociálnak. Ezt egy európai világképbe átemelve kapta meg a kollekció a végleges stíluskódját. A gazdag mintapárosításokkal előremutatóvá, a kifinomult vonalvezetésekkel jól kombinálhatóvá váltak az egyes darabok.

"Újszerű színkombinációként az orgonalila és barackvirág, valamint a bordó és szederkék társítások dominálnak majd. Ugyanazon digitális printek különböző anyagstruktúrákon köszönnek vissza, így a kollekció világa mind a hétköznapokban, mind az alkalmakon reprezentálható. A klasszikus fazonok modern kiegészítőkkel párosulnak. Kézi kötésű monumentális kötött sálak, hosszú kesztyűk egészítik ki a látványvilágot. Ékszerek tekintetében a grandiózus geometrikus formák törik meg az összeállítások harmóniáját, fényes ezüst és rosé színekben" - mutatja be a kollekció különlegességeit Zsigmond.

Az idei Fashion Show-n a Zigi Brand mellett hosszú idő után újra a kifutón láthatjuk Tóth Bori modelljeit, fiataloknak szóló outfiteket mutat be a Nude by Nubu, valamint Tomcsányi Dóri pre-fall kollekciójában is gyönyörködhetünk. Ezúttal a magyar tervezők ruháikkal - a divat kiemelt szerepén túl - a mellrák elleni küzdelemben is segítenek.

ELLE Fashion Show - 2015. április 17-18. - Várkert Bazár

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.