Itt tényleg élmény a vásárlás

Stílusköztársaságot teremtett Lakatos Márk

A nők többsége már alapértelmezésben is imád vásárolni, főleg ha ruháról van szó, de Lakatos Márk csavart egyet az eddigi szokásokon és új megközelítésben álmodta meg a sílusköztársaságot.

2014.10.03 12:00ma.hu
Fotó: Penziás Nikolett

Kedves hölgyek, képzeljenek el egy olyan helyet, ahol a ruhavásárlás akkor sem okoz frusztrációt, ha az alakjuk nem kelhet versenyre a modellekkel, itt-ott akad némi felesleg, máshol erősíteni kellene a természet hiányosságait, ráadásul mindezt megfizethető áron... Első hallásra azt gondolhatnánk, hogy ez így együtt elképzelhetetlen, pedig Lakatos Márk pontosan egy ilyen helyet álmodott meg és hozott létre. A jól ismert stylist elárulta, hogy rengeteg nővel beszélgetett a ruhavásárlási szokásokról, és folyamatosan körvonalazódott ki benne az, amire igazán vágynak a szebbik nem képviselői.

Például arra is, hogy az alkatukhoz igazán illő ruhára találjanak. Ezért Márk a róla elnevezett "stílusköztársaságban" nemcsak ár szerint csoportosította a ruhákat, hanem mindegyikben egy címke segít eligazodni, hogy a négy fő típus közül melyikre passzol egy-egy szabás- és anyagminta. A hölgyek általában vagy alma, vagy körte, vagy homokóra formájúak, esetleg lehetnek még karcsú modellalkatok, ezt a típust Márk "oszlopnak" nevezte el. Óriási segítség, hogy a ruhák közt válogatva nem kell egy tucat olyan modellt felpróbálni, ami a vállfán még annyira csinos, de rajtunk valahogy mégse úgy áll, ahogy azt elképzeltük.

Nem véletlenül: minden alaknak megvannak a maga öltözködési trükkjei, egy körténél például előnyös, ha a felsőrész erősíti a kebleket, míg egy almánál nem praktikus a derék hangsúlyozása. "Mindenki homokóra és oszlop akar lenni, én azonban alternatívát szeretnék mutatni kicsiknek és nagyoknak, tiniknek, anyukáknak és üzletasszonyoknak arra, hogy bármilyen alkatra lehet megfelelő öltözéket találni. Minden egyes ruhán feltüntetem, hogy az milyen testformához ajánlott" - avatott be a részletekbe Lakatos Márk, aki ezután kincsvadászatra szólította fel három híres vendégét. Melléjük állította boltjának stylist eladó csapatát, akik őrangyalként segítették a hírességeket, hogy keresgélhessenek a Nyugat-Európa legvagányabb helyeiről válogatott darabok között.

Fotó: Penziás Nikolett

"Munkám során gyakran találkozom olyan emberekkel, akik azzal foglalkoznak, hogy mi áll jól nekem. Sokszor kapok tanácsokat és gyakran megvásárolom azokat a ruhákat, amiket a filmekben hordok. Kedvelem a régebbi dolgokat is, az olyan különleges darabokat, amik nem jönnek szembe velem az utcán, legyen az cipő, vagy pulóver. Hasonló az ízlésünk Márkkal" - mosolygott az oszlop alkatú Gryllus Dorka, aki egy őszi hangulatú, mustársárga ruhában mutatta be, mit jelent számára trendinek lenni.

"Nagyon megörültem, amikor meghallottam, hogy az én fogadott fiam üzletet nyit! Ismervén az ízlését, tudtam, hogy itt szuper dolgok lesznek. Alkalmi ruhát ugyanúgy találtam magamnak, mint hétköznapit, ráadásul ellenállhatatlanul jó árakon" - mondta az almákat képviselő Bangó Margit. "Eddig külföldön szereztem be a ruháimat, de már nem szívesen utazom annyit. Hasonlót érzek egy bolt esetében, mint egy lakásnál: amikor belépek, rögtön kiderül, szeretni fogom-e vagy sem. Lakatos Márk stílusköztársasága komolyan lenyűgözött, meggyőződésem, hogy az egész női társadalmat kiszolgálja" - tette hozzá a Kossuth-díjas énekesnő, akinek szintén elegendő volt 10 perc arra, hogy megtalálja a legtökéletesebb ruhát.

"Szerencsés vagyok, mert Márk a közös munkáink során már millió öltözködési tanáccsal látott el. Ha elmegyek vásárolni, a mai napig az ő instrukcióit követem, és bevallom, a könyveit is rongyosra forgattam már. Körte vagyok, tehát nem választok combra, csípőre, fenékre feszülő ruhákat. A húsz hónapos kisfiam mellett mostanában inkább a kényelmes viseletre szavazom" - árulta el Peller Mariann, aki ezzel ellentétben most üzletasszonyként lépett elő a próbafülkéből.

"A stílus mindenkinek jár, és igenis megmutatom, hogy ez pár ezer forintért is elérhető. Boldog vagyok, hogy megvalósult az álmom. Nem titkolom, jó érzés egy ilyen óriási táblán viszontlátni a nevemet, de ennél sokkal többet ér, amit ezután reményeim szerint a nőknek adhatok" - zárta a megnyitó barátságos hangulatú estéjét Lakatos Márk.

Fotó: Penziás Nikolett


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.