Amit a szerelemizomról tudni érdemes

Kegel-, PC-, szerelem izom - az orgazmus legjobb barátja

Az alhasi izom, amely a méh felfüggesztését szolgája, más néven hívhatjuk Kegel, PC, vagy épp szerelemizomnak is. Ezen izomköteg erősítésével komoly előrelépés érhető el a szexuális életedben.

2010.04.28 07:21ma.hu

Sok nő még a létezéséről sem tud és nem is használja ezt az izomfajtát, de bizonyos, hogy létezik minden női szervezetben. A G-ponttal kapcsolatban sokkal nagyobb a köd, mint a szerelemizommal kapcsolatban, hisz ez utóbbi bizonyítottan ott van minden nőben. Dr. Arnold Kegel nőgyógyász rengeteg kutatást végzett el ezen izomkötegek körül és azt a megállapítást tette, hogy a PC izom fejlesztésével elérhető a tökéletes orgazmus. Így aztán nem csupán PC és szerelemizomnak hívjuk az orgazmus barát izmot, hanem Kegel izomnak is. 

A PC izom az alhasi területen található és a méh felfüggesztését szolgálja. Érdemes ezzel az izommal foglalkozni, hiszen nem csak a jobb orgazmusért felelős, hanem a vizelettartási problémákat is meg lehet szüntetni a fejlesztésükkel. Ezen kívül gyakorta javasolja a nőgyógyász a terhes nőknek, hogy vegyék tréning alá a szerelemizmukat, hiszen ezen izom tudatos használatával a szülés is jelentősen megkönnyíthető, illetve a szülés után a hüvely hamarabb visszanyeri a rugalmasságát, ha eleve tréning alá volt véve a megterhelő esemény előtt. 

A szerelemizom fejlesztésének legkellemesebb mellékhatása, hogy azok a nők, akik nem voltak képesek orgazmus átélni az izomfejlesztés után el tudtak jutni az örömök kapujáig és át is tudtak lépni rajta. A szerelemizom nem csupán a nőknek élvezetes használat közben, hanem a férfi számára is komoly élvezetet nyújt. A szerelemizom tréningje nem hasonlít a napi tornához, hiszen nem a tükör, vagy a tévé előtt ugrálva lesz feszes a szerelemizom. 

A tréninghez még csak konditerem sem kell, sőt akár munka közben a számítógép előtt is végezhető. Az edzés első lépéseit mégis jobb, ha otthon végzed legalábbis addig, amíg megbizonyosodsz arról, hogy melyik izomkötegről is beszélünk pontosan. Az első tréning legalkalmasabb helyisége a WC. Kicsit bizarrnak tűnhet ez első megközelítésből, de a cél, hogy megtaláljuk pontosan melyik izomkötegről is beszélünk. 

Korábban már említést tettünk arról, hogy a vizelet visszatartási problémákért is ez az izom felelős, így a WC-n ülve érdemes a pisilést megszakítani azért, hogy pontosan megfigyelhesd melyik izmod lép működésbe. Amikor már pontosan érzed, hogy melyik izom megfeszítésével tudod a pisilést megszakítani, onnantól ennek az edzése is könnyedén kivitelezhető. Attól a pillanattól kezdve, hogy a PC izmaid tudod anélkül is használni, hogy a WC-n ülnél onnantól, akár az irodába is gyakorlatozhatsz. 

A tréning lényege, hogy egymás után minél többször sikerüljön megfeszíteni a hüvelyizmokat, majd ellazítani és megismételni. Időről időre érzékelni fogod, hogy egyre hosszabb és hosszabb ideig tudod megfeszítve tartani, majd elengedni. Ismételd a gyakorlatokat naponta 3-4 alkalommal, majd próbáld ki élesben partnereddel és élvezd a hatást. Nem csak te fogsz megtelni túláradó boldogsággal, hanem partnered is. 

Amennyiben a tréninget unalmasnak találod egyedül, úgy vondd be partneredet is a játékba, hisz sokkal izgalmasabb, ha az edzések ideje alatt valaki ingerli a hüvely alsó falát. A közös gyakorlatozásból könnyedén válhat féktelen szeretkezés, de ne feledkezz el a nagy hévben a hüvelyizmaidról sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.