Nem nyomoznak tovább!

Heath Ledger tablettáinak ügyét lezárták!

Az amerikai nyomozó hatóságok ejtették azt a bűnügyi nyomozást, amelyben azt vizsgálták, hogyan jutott hozzá Heath Ledger ahhoz a két erős fájdalomcsillapítóhoz, ami a halálát okozta.

2008.08.08 16:48Kovács Sándor
Heath elegánsan!

A DEA, az amerikai kábítószerügyi hatóság ugyanis arra gyanakodott, hogy az oxycodone és a hydrocodone nevű szerekhez, amiket egyéb gyógyszerek mellett a színész szervezetében találtak, Ledger hamis receptek segítségével jutott hozzá. 

Egy New York-i illetékes tisztviselő azonban most úgy nyilatkozott az AP hírügynökségnek, hogy mivel nem találtak potenciális gyanúsítottat, nem nyomoznak tovább, azaz az ügyet bizonyítékok hiányában ejtik. Idén januárban az egész világot megrázta, hogy Heath Ledgert holtan találták New York-i bérelt lakásában. 

Halálát gyógyszer-túladagolás okozta. A két említett erős szeren kívül altatókat és szorongásgátlókat is találtak a színész szervezetében, de ezeket legálisan írta fel egy texasi és egy kaliforniai orvos. A héten a hatóságok Ledger barátját, a szintén színész Mary-Kate Olsent is meg akarták hallgatni tanúként az ügyben, ahogy korábban kihallgattak szinte minden érintettet: a színész orvosait, volt menyasszonyát, Michelle Williamst és a masszőrt is, aki a holttestet megtalálta. 

A színész lepukkant állapotban!

Olsen volt ugyanis az, akit a holttestre rábukkanó masszőr többször is felhívott telefonon, mielőtt és mialatt a mentőket értesítette. A színésznő közeli barátja volt Ledgernek, aki állítólag a lakást is tőle bérelte. Mivel Olsen éppen nem tartózkodott a városban, testőreit küldte a helyszínre a segélykérésre. 

Gyanakvásra adott okot azonban, hogy a színésznő csak akkor lett volna hajlandó tanúvallomást tenni Ledger gyógyszerszedési szokásaival kapcsolatban, ha cserébe mentességet kap. Olsen ügyvédje ugyanakkor azt állította, védence nem tud információkkal szolgálni arra vonatkozóan, milyen forrásból származnak a szóban forgó szerek. A DEA már éppen azon volt, hogy jogi úton kényszerítse Mary-Kate Olsent a tanúskodásra, amikor kiderült, erre a továbbiakban nincs szükség, mivel az ügyet enélkül is lezárták. 

A névtelenül nyilatkozó tisztviselő szerint az esetet csak abban az esetben veszik elő újra, ha bűncselekmény gyanúja merül fel, de ilyesmiről nincs szó: Heath Ledger halálát véletlen gyógyszer-túladagolás okozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.