Lemondott a koronáról

Ciki a szépségkirálynőn: Kocsis Korinna nem kompatibilis lefelé - VIDEÓ!

Váratlan fordulat zavarta meg A Szépségkirálynő záróceremóniáját, Kocsis Korinna ugyanis visszautasította a Miss Intercontinental Hungary címet! Lássuk, kiket talált a szakmai zsűri méltónak a koronákra!

Nézze meg a szépségeket! >>> képgaléria

2013.06.22 22:45ma.hu
R. Kárpáti Péter lánya lett a Miss Universe Hungary - KATT a többi szépségért!

A Miss Universe Hungary címet R. Kárpáti Péter lánya, Kárpáti Rebeka nyerte, pedig esélyesnek sem érezte magát. A Miss World Hungary címet Rákosi Annamária kapta, ami azt jelenti, hogy ő képviselheti országunkat a 63. világversenyen, amit Indonéziában rendeznek meg szeptemberben. Mindazonáltal váratlan fordulat zavarta meg A Szépségkirálynő koronázási ceremóniáját, Kocsis Korinna ugyanis visszautasította a Miss Intercontinental Hungary címért járó koronát.

Sajnos, a ciki jelenetet törölte a TV2, de itt a közönségdíjas rész

Az egykori Miss Earth Hungary a TV2 Szépségkirálynőjében szombaton este a közönségtől elfogadta a díjat, míg a zsűritől nem. A Miss Intercontinental cím neki visszalépés lenne, így inkább az utána következőnek, Tímár Brigittának adta a címet. Mint Facebook-posztjában írta: "Legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg." Persze azt is hozzátette, hogy már nyert egy nemzetközileg magasabbra rangsorolt címet 2009-ben. Noha a szabályok tiltják a korona továbbadását, végül a zsűri engedett...

Kocsis Korinna sejtelmes Facebook-posztja

Kedves Barátaim és Ismerőseim!

Mindenek előtt nem győzöm hálámat kifejezni azért a sok biztatásért és szeretetért, amit a közösségi média nyilvános és privát oldalain az elmúlt napokban fejeztetek ki számomra.

Mindez sok erőt és kitartást adott számomra, hogy az elmúlt másfél hétben a maximumot hozzam ki magamból a végső győzelem érdekében, még ha ez most sajnos az eredményben nem is tükröződik.

Nagy szükségem volt erre, mert annak ellenére, hogy elsőként jutottam be a válogatóról a verseny döntőjébe, a verseny hivatalos Facebook oldalán a legnagyobb számban, (majd 1400) lájkolt kép rólam került ki, a legfontosabbnak tartott háziversenyt a Miss Beauty Face-t megnyertem, két ponttal maradtam le a Miss Bikini címről, majd nektek köszönhetően a Facebookon közzétett szavazás alapján legtöbben engem szerettetek volna végső győztesnek is látni - jelentős és folyamatos "ellenszélben" kellett helytállnom a versenyen.

Ahogy a Miss Intercontinental címről történő lemondásra vonatkozó döntésemet sem hirtelen és a helyszínen hoztam meg, úgy ezeket a sorokat is még a döntő előtt egy nappal írtam meg, annak tudatában, hogy nem én nyerem a Miss World és Miss Universe Hungary címek egyikét sem.

Az okokról bővebben nem áll módomban információkat megosztani Veletek, mivel jelenleg köt a Magyarország Szépe Kft-vel kötött szerződésem, - annyit szeretnék elmondani, hogy miután a Miss Intercontinental címnél nemzetközileg magasabbra rangsorolt, Miss Earth Hungary címet már 2009-ben elnyertem, legfőbb célom ezzel a lemondással az volt, hogy ne fosszam meg egy általam már átélt nagyszerű élménytől azt a szépségkirálynő-jelölt versenytársamat, aki a zsűri pontszámai alapján utánam következve, a negyedik helyet szerezte meg.

Gratulálok a győzteseknek!

Kocsis Korinna

A szépség nem csak önmagáért való

Tímár Brigitta, Vígh Dia és Kocsis Korinna - még a versenyen (TV2)

A szépségverseny mottója "Beauty with Purpose", azaz a szépség nem csak önmagáért való, célja van, célja kell hogy legyen, mégpedig az, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra, akik támogatásra, segítségre szorulnak, akik a legsebezhetőbbek, ők azok a hátrányos helyzetű gyermekek, akik anya vagy család nélkül kénytelen felnőni.

A Miss World verseny története 1951-ig nyúlik vissza, ekkor rendezte meg először Eric Morley a londoni Waterloo Bridge déli oldalán tartott Festival of Britain promóciójaként. A verseny egyre népszerűbb lett, egyre több ország vett rajta részt és egyre több nézőt vonzott. Jelenleg mintegy 107 országban több mint 2 millárdan követik figyelemmel a döntőt.

Eric Morley 50 éven keresztül volt a Miss World verseny rendezője, sikeres üzletember, aki 12 évig szolgált a hadseregnél és megjárta a második világháborút Is, halála után felesége, Julia Morley vette át a vezetést. Mind a ketten nagyon fontosnak tartották, hogy minden lehetséges eszközzel segítsék a rászorulókat, különösképpen a hátrányos helyzetű gyermekeket. A kicsik sorsát nagyon a szívükön viselték: a királynőkön és az országos versenyek rendezőin keresztül mára mintegy 100 millió font sterlinget gyűjtöttek össze és adományoztak különböző helyekre.

A verseny mottója: "Beauty with a Purpose" - Szépség, céllal. A pompa és a csillogás csak a külső, ami persze jó és szükséges, de a verseny mögött mélység van, egyik barátjuk szerint a Miss World versenyt promóciós eszközként használták a jótékonykodáshoz. Csak hogy néhány példát említsünk: a Kings College Hospital számára egy gyermekklinikát adományoztak, az El Salvador-i földrengés után Juha összeszedte a királynőit, rögtönzött egy divatbemutatót, és a lányok saját kezükkel segítettek a földrengés helyszínén a bajba jutottakon. Emellett számos olyan gyermeknek finanszíroztak életmentő, vagy az életüket jobbá tévő operációkat, akiknek a szülei ezt nem tudták volna megoldani.

A Miss Universe a világ egyik legnagyobb, leghíresebb és legnézettebb szépségversenye. A Magyarország Szépe Kft. rendelkezik a verseny magyarországi megrendezésének kizárólagos licence jogával. A Miss Universe Hungary döntő győztese képviseli hazánkat a világdöntőben. A versenyzőknek mind a hazai, mind pedig a világversenyen fürdőruhában és estélyi ruhában is meg kell magukat mutatniuk, ezt megelőzően pedig a zsűri elbeszélget a hölgyekkel elképzeléseikről, céljaikról és a világ dolgairól alkotott véleményükről.

Küldetés

A verseny rendezőinek az a szándéka, hogy azáltal, hogy a szépségverseny nagy figyelmet kap a különböző médiumokban, egyben felhívja a figyelmet a nők helyzetére. A szépség mellett fontos, hogy a nők is megállják a helyüket az élet minden területén, és megtalálják a harmóniát és az egyensúlyt karrier, magánélet, tanulás, munka és család között. A Miss Universe létrehozói a verseny által mindenkinek egyforma lehetőségeket szeretnének nyújtani, hogy megvalósíthassák álmaikat, elérjék a kitűzött célokat a karrier, a hivatás területén. A lehetőség tehát mindenkinek adott, az egyéntől függ, hogy ki mire használja.

Kiesők: Venczlik Ivett, Nagy Apolka, Alexa Kriszta, Radnai Eszter


Jótékonyság

Ma a világon több mint 41 millió HIV-fertőzött, illetve AIDS-beteg ember él, a betegek 47 százaléka nő és közel egyharmaduk 15 és 24 év közötti fiatal. Tavaly 14 000 ember fertőződött meg HIV vírussal. Az AIDS ma a legveszedelmesebb fertőző betegség a világon. A Miss Universe célja, hogy felhívja a figyelmet erre a veszedelmes kórra. A Miss Universe szépségkirálynők beutazzák a világot és népszerűségüket és a rájuk irányuló figyelmet arra használják, hogy minél több embert tájékoztassanak a megelőzés fontosságáról, különös tekintettel a fiatalokra. A felvilágosító munka része az átfogó tájékoztatás, a helyes szexuális viselkedési kultúra megismertetése, a családtervezéssel, fogantatással kapcsolatos hasznos információk átadása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.