Babák fotói és szétszórt gyógyszeres üvegcsék...

Megrázó: új fotók kerültek elő Michael Jackson halotti szobájáról

Eddig nem látott fotókat tett közzé a Los Angeles-i rendőri hivatal arról a szobáról, amelyben Michael Jackson az utolsó óráit töltötte: a képek a mentők távozása után készültek.

Michael Jackson szobája - a tragédia után képgaléria

2013.06.12 14:03ma.hu

Tovább folytatja a koncertszervező elleni pert Katherine Jackson, a majdnem négy éve elhunyt popsztár édesanyja, most azzal vádolja az AEG Live-ot, hogy nem ellenőrizték megfelelően Michael Jackson személyi orvosának állításait és kezelési módszereit, továbbá hogy nem figyeltek kellőképp azokra a jelekre, amelyek szerint a popsztár egészsége nem volt megfelelő.

Az orvosi felügyeletet ellátó Conrad Murray-t 2011-ben négy év börtönre ítélték gondatlanságból elkövetett emberölésért, Jacko édesanyja azonban ezt követően indította el az a koncertszervező cég ellen a pert, amely a sztár utolsó turnéját készítette elő.

Korábban Katherine Jackson azzal vádolta meg a céget, hogy ők hajszolták halálba a fiát, emiatt kellett nappal serkentőket, éjjel pedig azok ellensúlyozásaként erős altatókat szednie. A per során a nyilvánosság elé került, hogy Jackson halálához közvetlenül a rendkívül erős, kizárólag kórházi és szigorúan ellenőrzött körülmények között adható műtéti altatószer, a Propofol túladagolása vezetett, ám az is kiderült, hogy erre a sztárnak azért volt szüksége, mert a turnéra készülve különböző teljesítményfokozókkal pörgette fel magát, amik miatt szervezete nem tudott nyugalmi állapotba kerülni.

Fotó: Los Angeles-i rendőrség (A galériához KATT a képre!)


A most zajló per kapcsán olyan eddig nem nyilvánosságra hozott képek kerültek elő a Los Angeles-i rendőrség archívumából, amelyek közvetlenül a tragédia után készültek. Ezeken jól látható, hogy Jacko hálószobája tele volt különféle, többnyire csak orvosi rendelvényre kapható gyógyszerekkel, kiürült fiolákkal, az ágya mellett ott álltak az oxigénpalackok, és az infúziós állvány, melyen a halálát okozó altatószer tasakja lóg. Jackson ágya mellett a kisszekrényen ismeretlen kisbabák fotói találhatók, és egy közülük kirívó Chaplin-fotó, a szekrényből pedig előkerült Murray sebtében elrejtett orvosi táskája is, benne további erős gyógyszerekkel.

A tárgyaláson nemcsak ezeket a képeket mutatták meg az esküdteknek, de több olyan e-mailt is, amelyből kiderül, hogy az AEG Live illetékesei aggodalmukat fejezték ki a gyógyszerek miatt, amelyeket Murray adott be intravénásan Jacksonnak, ugyanakkor azzal védekeznek, hogy nekik nem állt jogukban felülbírálni az orvos tetteit - számolt be a Daily Mail című lap. A per folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.