Túl sok az ismerős

Áll a Jackson-per: nem találnak pártatlan esküdteket

A részrehajlás nélküli esküdtek kiválogatása miatt csúszik a Michael Jackson utolsó koncertsorozatát rendező cég ellen a család részéről indított per kezdete.

2013.04.16 13:58MTI

A kiválasztás nehézségeit az okozza, hogy Jacksonék ismeretségi köre olyan kiterjedt, hogy nehéz pártatlan esküdtszék kijelölése. Esküdtnek jelölték mások mellett David Walsh kanadai énekes-dalszerzőt is, aki azonban felfedte, hogy voltak barátai az elhunyt Jackson együttesében, és legjobb barátja éppen a beperelt koncertszervező által tervezett This Is It koncertsorozat egyik háttérénekese volt.

A 82 esztendős Katherine Jackson, Michael Jackson édesanyja a 2009-ben váratlanul elhunyt világsztár gyermekei nevében indított pert az AEG koncertszervező ellen azzal az indokkal, hogy a cég az inkompetensnek bizonyuló Conrad Murrayt szerződtette orvosként az énekes mellé, és ezzel veszélyeztette az életét. Murray, akit egy korábbi bűnvádi eljárásban már elítéltek Jackson halála ügyében, jelenleg a börtönbüntetését tölti.

Az AEG ügyvédjei azzal kívánnak védekezni, hogy Jackson maga ragaszkodott a kezelőorvoshoz, és ő követelte tőle a végzetesnek bizonyult, műtéti altatóként használatos propofolt alvászavarai leküzdésére.

Az esküdtek listáján szereplő 104 ember a hétfői válogatáson szinte azonnal töredékére szűkült, amikor a jelölteknek számot kellett adniuk érintettségükről. Mivel a várhatóan elhúzódó per számos jelöltnek okozhat súlyos anyagi problémákat, indokolt esetben őket is felmentik a testület munkájában való részvétel alól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.