Már a kongresszusi képviselők is kérdezősködnek

Videó - Áll a bál: mit keres Beyoncé és Jay-Z Kubában?

Felizzította a politikai kedélyeket az Egyesült Államokban Beyoncé amerikai énekesnő és férje, Jay-Z rapper elmúlt heti kubai látogatása. Az ország ugyanis jelenleg gazdasági embargó alatt áll.

2013.04.08 07:29MTI

Két amerikai kongresszusi képviselő hivatalos kérdést intézett az amerikai pénzügyminisztériumhoz arról, kinek az engedélyével érkezett az ötödik házassági évfordulóját ünneplő amerikai sztárpár a gazdasági embargó alatt lévő Kubába.

Beyoncé és Jay-Z házassági évfordulójuk ünneplésére érkezett a karibi szigetországba. Az amerikai páros csütörtökön érkezett meg Havannába, és szinte azonnal bejárták a világsajtót azok a fotók, amelyek az óvárosban sétálva örökítették meg őket. A Grammy-díjas énekesnő még kubai gyerekekkel is leállt közös fotózásra.

A pár nem volt hajlandó újságíróknak nyilatkozni, hozzájuk közelálló források szerint a kubai idegenforgalmi minisztérium meghívását élvezték.

A Kuba ellen több évtizede fennálló amerikai kereskedelmi embargó miatt amerikaiak nem utazhatnak a szigetországba az amerikai kormány engedélye nélkül, még az utazási korlátozások közelmúltbeli enyhítése ellenére sem.

Washingtonban a külügyminisztérium közölte, nem volt tudomása a látogatásról. A havannai amerikai érdekképviselet szóvivője arról beszélt, nem tudja, hogy a pár kért-e engedélyt az utazásra. Ha nem, akkor bírság elé nézhetnek.

A pár publicistája sem válaszolt a neki intézett e-mailekre, telefonüzenetekre.

"Kuba idegenforgalma állami ellenőrzés alatt áll, ezért minden egyes ott elköltött amerikai dollár azt a gépezetet támogatja közvetlenül, amely a kubai népet brutálisan elnyomja" - írták levelükben Ileana Ros-Lehtinen és Mario Diaz Balart floridai kongresszusi képviselők.
Még több hír Beyoncéról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.