Két adoptált gyereke is a sztárral utazott

Madonna Malawiban nézi meg az adományból épült iskoláit

Malawiba érkezett két adoptált gyermekével Madonna, hogy megtekintse az adományából épített ottani iskolákat. Az énekesnő az alapítványán keresztül több millió dollárt adott erre a célra.

2013.04.03 10:01MTI

Az énekesnő David Banda és Mercy James nevű örökbefogadott gyermekei a délkelet-afrikai országból származnak. Az amerikai díva régóta tevékenykedik Malawiban, Raising Malawi nevű alapítványán keresztül többek között árva gyermekek nevelésére adományozott több millió dollárt.

Fotó: madonna.com

A popsztár karitatív programjának vezetője, Trevor Nielson elmondta, Madonna azért érkezett Malawiba, hogy felkeresse azt a tíz iskolát, amelynek építése a közelmúltban fejeződött be. Az iskolák már működnek, jelenleg 3800 gyermek tanul bennük, és mindenben megfelelnek a helyi normáknak - hangsúlyozta Nielson, cáfolva azokat a helyi kormányzati állításokat, miszerint Madonna nem is igazi iskolákat építtetett Malawiban, hanem csak hevenyészett osztálytermekkel toldott meg meglévő iskolákat.

Az énekesnő elsőként, kedden a mkokói elemi iskolát kereste fel, ahol két új épületet emeltek adományából.

Az építkezések ellenére a gyerekek jó része még mindig a szabadban, a fák árnyékában tanul. Madonna Malawiban eredetileg ötszáz lány oktatására alkalmas iskolát akart építtetni 15 millió dollárból. 2010-ben alapítványa le is rakta az épület alapkövét a Chinkhota nevű kis faluban. Egy évvel később azonban nyolc kirúgott alkalmazottnak az alapítvány ellen tett panasza miatt leállt a projekt: 3,8 millió dollár veszett így kárba.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.