Cáfol az afrikai ország minisztere

"Tisztázzuk: Madonna nem építtetett iskolákat Malawiban!"

Malawi kormánya cáfolta Madonna alapítványának azt az állítását, amely szerint a segélyszervezet tíz iskolát épített a délkelet-afrikai országban.

2013.01.18 18:29MTI

A kormány szerint a Raising Malawi alapítvány tíz már meglévő iskolát bővített ki egy-egy új osztályteremmel. "Az iskolák, amelyeket állítólag az alapítvány épített, már léteztek" - mondta el Eunice Kazembe oktatásügyi miniszter. Közleményét a politikus a "félreértések tisztázása" érdekében adta ki.

Madonna december végén közölte, hogy az alapítvány tíz iskolát emelt Malawiban és segítségükkel 4871 gyermek tanulhat. Madonna évek óta Malawi elkötelezettje: két gyermeket adoptált az országból és szervezetén keresztül több millió dollárt adományozott árva gyermekek támogatására.

Malawi a világ legfejletlenebb országai közé tartozik. Tizenhárom millió lakosának mintegy negyven százaléka kevesebb mint napi egy dollárból él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.