Felszólalt a popdíva a kirekesztés ellen

Cserkészruhában védi Madonna a melegek jogait

Madonna cserkészegyenruhában szólalt föl a GLAAD Médiadíjak átadásán a hét végén New Yorkban a melegekkel szembeni kirekesztés - köztük a meleg, leszbikus, transznemű és biszexuális közösség tagjait sértő megnyilvánulások - ellen.

Képek Madonna 2012-es turnéjáról képgaléria

2013.03.18 15:12MTI

A melegek és leszbikusok rágalmazása ellen küzdő szövetség (GLAAD) médiadíját olyan kiemelkedő teljesítményekért ítélik oda, amelyek segítik a meleg közösség nagyobb elfogadását. A szervezet rendszerint több lépcsőben osztja ki három tucatnyi díját, ennek New York-i állomására került sor a hét végén.

Madonna a 2012-es turnéján (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A díjátadón felszólaló Madonna az ellen a szabály ellen tiltakozott, amely kirekeszti a homoszexualitásukat nyíltan vállalókat az Amerikai Cserkészszervezetből. Az énekesnő a meleg, leszbikus és transznemű fiatalok zaklatása ellen is szót emelt. Mint mondta, személyes támadásnak érzi, ami ezekkel a fiatalokkal történik, és nem hajlandó elfogadni a kirekesztő magatartást. Kijelentette, hogy "forradalmat" akar kezdeményezni.

"2013-at írunk, emberek. Amerikában élünk, a szabadság földjén és a bátrak otthonában? Ez kérdés, nem pedig megállapítás..." - magyarázta. A sztár adta át a gálán a GLAAD Vito Russo-díját a CNN műsorvezetőjének, a nyíltan meleg Anderson Coopernek, méltatva, ahogy kiáll mások jogaiért.

Az estén az NBC Kasszasiker című musicalsorozata, a How to Survive a Plague című dokumentumfilm és a The Amazing Race című valóságshow is GLAAD Médiadíjban részesült. Brett Ratner filmrendezőt, akit 2011-ben egy melegellenes kiszólásáért ítélt el a közösség, azért a munkájáért díjazták, amelyet azóta végzett a melegek és leszbikusok nagyobb elfogadásáért.

Még több hír Madonnáról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.