Az egyik szobornak külön története is van

Árverésen Marlon Brando két Golden Globe-ja

Kalapács alá kerül Marlon Brando két Golden Globe-díja egy március végi árverésen Dallasban, amelyen a filmsztár egyéb személyes tárgyaira is lehet licitálni.

2013.03.12 10:37MTI

A 2004-ben elhunyt filmsztár trófeagyűjteményéből a Rakparton című 1954-es filmjéért kapott, illetve az 1955-ös év férfi filmsztárjaként (World Film Favorite) elnyert Golden Globe-díjat árverezi el a Heritage Auctions árverési ház. Az 1954-es Arany Glóbuszt előzetesen 10 ezer dollárra értékelték, míg az egy évvel későbbiért 6000 dollárt várnak a március 30-i árverésen.

Fotó: MTI

Az utóbbi díj történetéhez hozzátartozik, hogy Marlon Brando - ki tudja, miért - falhoz csapta, a törött trófeát csak évtizedekkel később javították meg, ám a szobor sérülései nem tűntek el nyomtalanul - idézte fel az artdaily.org.

Az árverési tételek között szerepel Brandónak az a levele is, amelyben 1973-ban tudatta az amerikai filmakadémiával: visszautasítja A keresztapáért neki ítélt Oscar-díjat. Az érdeklődők ezen kívül a művész több filmes jelmezére licitálhatnak, köztük arra, amelyet A csúnya amerikai című filmjében viselt, továbbá egy olyan kabátra, amely Az utolsó tangó Párizsban című filmjéhez készült, de a kamera előtt végül nem vett fel.

A kikiáltásra kerülő relikviákat Brando annak idején személyi asszisztensének ajándékozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.