Stopperes volt

Rekordáron kelt el Eric Clapton órája egy genfi árverésen

Rekordáron, 3,44 millió frankért (811 millió forint) kelt el a Christie's aukciósház árverésén a rocksztár Eric Clapton luxusórája.

2012.11.14 08:29MTI

A Patek Philippe márkájú, platinából készült óra leütési ára világcsúcsot döntött kategóriájában - közölte az aukciósház. Az órát egy ázsiai műgyűjtő vásárolta meg, aki személyesen vett részt az árverésen - tették hozzá.

Az árverésre bocsátott tételek közül a legtöbbet, 3,78 millió frankot (889 millió forint) egy gyémántokkal kirakott Patek Philippe stopperóra hozta, amelyet 1952-ben készítettek J.B. Champion legendás amerikai műgyűjtő számára. Kategóriájában ez az érték is világcsúcsot jelent. Az órát a Precious Time luxemburgi befektető cég vásárolta meg - közölte a Christie's.

A hétfő esti luxusóra árverés több mint 27 millió frank összbevétellel zárult.

Eric Clapton ismert műgyűjtő, magánvagyonát 140 millió fontra becsülik, a Sunday Times című brit lap szerint a gitáros a 17. leggazdagabb brit zenész.

Korábban gitárkollekciója egy részét is eladta, hogy 1998-ban alapított, kábítószer- és alkoholfüggőket kezelő rehabilitációs klinikája számára pénzt teremtsen elő. A múlt hónapban rekordáron, 21 millió fontért (7,3 milliárd forintért) kelt el egy tulajdonában lévő olajkép, Gerhard Richter német festőművész Abstrakes Bild című alkotása a Sotheby's londoni árverésén. Élő művész munkájáért még nem fizettek ennyit aukción.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.